fbpx

Терпіти не міг тещу, поки не дізнався правду про дружину

Коли Коля тільки познайомився з мамою своєї нареченої Насті, вона здалася йому досить милою жінкою. Вони провели прекрасний вечір за смачною вечерею і цікавою бесідою, який закінчився звісткою про весілля. Правда, Ірина відреагувала не так радісно, ​​як можна було б очікувати, але Коля не надав цьому значення і все списав на втому від довгого вечора.

Перший тривожний дзвіночок пролунав через кілька днів після знайомства. Був вихідний день, Коля був у себе в квартирі і починав приготування до романтичної вечері, на яку до вечора мала приїхати Настя. Несподівано пролунав дзвінок у двері. Хлопець відкрив і побачив на порозі Ірину, яка збентежено посміхалася.

– Я всього на десять хвилин, – сказала вона. – Можна увійти?

– Так, звичайно, – Коля відступив в сторону, впускаючи Ірину в квартиру. Було трохи ніяково, так як на кухні був бардак. Готувати акуратно Коля ніколи не вмів.

– Можливо, ви з Настею поки не будете одружуватися? – запитала Ірина, і Коля розгубився від такого дивного питання.

– Чому це? Ми кохаємо один одного!

– Я знаю, і я дуже рада за вас. Але мені здається, Настя поки не готова до шлюбу. Якщо чесно, я взагалі вважаю, що ви не дуже підходите один одному. Ти хороший хлопець, Настя теж розумниця, але, по-моєму, ви недостатньо добре розумієте, на що йдете. Ви поспішаєте зі шлюбом, хоча я впевнена, що через кілька місяців стосунків ви розлучитеся.

Коля був неприємно здивований такою розмовою. Постаравшись якомога пристойніше пояснити Ірині, що питання з весіллям вже вирішене, хлопець чемно виставив її за двері. Насті про розмову він нічого не сказав.

Через два місяці Коля і Настя одружилися. І хоча Ірина всіляко заважала плануванню весілля, молоді люди все одно провели все так, як і хотіли. Коля не розумів, чим не догодив тещі. Він був гарний собою і забезпечений, Настю на руках носив. Що ще потрібно?

Після півроку спільного життя з Настею, Коля чітко зрозумів, що він терпіти не може Ірину. Вона постійно дзвонила їх, часто приходила в гості без попередження, просто для того, щоб відбирати у них вільний час. Постійно натякала, що Коля і Настя не пара. Всякий раз, коли Коля піднімав питання про дітей і їх якнайшвидшу появу, Ірина втручалася і переконувала їх, що діти їм поки не потрібні. На тлі переконань матері Настя завжди замовкала і не перечила їй. Якщо Коля говорив про це наодинці з Настею, то дівчина і зовсім губилася, ніколи не кажучи нічого конкретного. Коля хотів дітей і чекав, коли ж Настя порадує його новиною, але цього не відбувалося. До того ж, Настя стала роздратованою, і Коля все списував на те, що Ірина не дає їм спокійно жити.

Одного разу Коля звільнився з роботи раніше і вирішив зробити Насті сюрприз, під’їхавши до її офісу з букетом квітів. Він сидів в машині і чекав, коли дружина спуститься, раптом з будівлі раптом вийшла похмура Ірина. Побачивши її, Коля відразу подумав про недобре. Вирішивши раз і назавжди з’ясувати, чому теща вважає їх поганий парою, Коля вийшов з машини і попрямував до Ірини.

– Що ви тут робили? – строго запитав він. Ірина підняла на нього погляд і помітно стривожилася. – Вам мало того, що ви вдома постійно накручуєте Настю і налаштовуєте її проти нашого шлюбу? Вирішили ще і на роботі її діставати?

Ірина кліпала очима і не знала, що відповісти.

– Чому ви мовчите? – розсердився Коля. – Чим я вам поганий, як зять?

Ірина зітхнула і похитала головою.

– Та не ти поганий! – раптом сказала вона. – Вся справа в Насті … Ти ж можеш їй зателефонувати і запитати, де вона?

– Хіба її немає в офісі? – здивувався Коля. Він подивився на годинник, дружина повинна була ось-ось спуститися.

– Її там немає. Мені сказали, що вона пішла кілька годин тому, пославшись на нездужання. Я зателефонувала їй, і Настя сказала, що вона на роботі. Вона обманула мене! Пробач, Колю, але боюся, що вона зараз з іншим.

– Та з чого ви взяли? Можливо, вона поїхала до лікарні, а вам нічого не хотіла говорити, щоб не хвилювати? – Коля категорично не хотів вірити в те, що Настя має іншого.

– Я не хотіла тобі нічого говорити. Сподівалася, що Настя хоча б з тобою буде щаслива, але я помилилася. Ти ні до чого, ти був їй хорошим чоловіком. Просто вона вже дуже багато років любить одну людину і не може нічого з цим зробити. У той же час вона усвідомлює, що їй не бачити з ним хорошого майбутнього. Він несерйозний, гулящий. У нього проблеми з законом. І як би вона не хотіла переконати себе, що він їй не потрібен, раз за разом все одно повертається до нього. До тебе було ще два хлопці, яким вона так само розбила серця. Я підозрювала, що і з тобою буде те ж саме, хоч і сподівалася на краще. Я ж просила тебе не поспішати з весіллям! Зустрічалися б рік-півтора, і вже зрозуміло стало б, буде у вас майбутнє чи ні! Куди ж ти поспішав?

– Я вам не вірю, – Коля в цілковитому заціпенінні повернувся назад до машини, але Ірина зупинила його.

– Запиши адресу і перевір. І тільки спробуй сказати, що це я все тобі розповіла, – пригрозила жінка. – Стосунки з дочкою мені дорогі і цінні, якою б вона не була. А тебе я намагалася попередити, хоч і не мала цього робити. Будь мені вдячний.

Ірина продиктувала адресу і пішла, а Коля дивився на вирваний зі свого блокнота аркуш, на якому була написана адреса, і не розумів, що ж йому робити. Адже якщо це правда, то він просто не переживе. Він дуже кохає свою дружину. Як він може її втратити? Він дуже хотів, щоб Настя була щаслива. Чи буде вона щасливою, якщо їй доведеться постійно переховуватися від нього і обманювати? Навряд чи. Чи буде щасливий він, якщо буде знати, що Настя йому постійно каже неправду і ходить до іншого? Ні. Рішення було прийняте.

Ірина сказала правду. Настя довго плакала і просила пробачення. Проклинала себе за слабкість, а Ірину за довгий язик. Коля не сказав, звідки він дізнався про те, що відбувається, але Настя і сама зрозуміла.

– Не вини її, – сказав Коля, зібравшись йти. – Вона любить тебе і найменше хоче, щоб ти бігала від одного до іншого, при цьому залишаючись нещасною. Якщо любиш, то зможеш змінити його і стати нарешті щасливою. Тікаючи кожен раз до когось, хто не може його замінити, робиш тільки гірше. Залишся поряд з ним і спробуй виправити ситуацію, не біжи від неї. І ще одне прохання. Побачиш свою маму, передай їй мою подяку і мої вибачення. Я вірю, що вона хотіла зробити, як краще.

За матеріалами.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page