fbpx

— Ти знаєш, Діана впевнена, що від хороших дружин чоловіки не гуляють наліво, — задумливо сказала я, розмірковуючи, чи не образить Карину така відвертість, — Ну, в тому плані, що чоловік хоче бачити перед собою доглянуту жінку, а не пацю в засмальцьованій сукні і тому хотіла переконатися

Коли весь десерт був з’їдений, і офіціантка, не вірячи своєму щастю, забирала в шкіряній папочці щедрі чайові, ми з Кариною розговорився.

Скажи, а чого ви до мене приходили минулого разу? – запитала Карина, з цікавістю дивлячись на мене, – Напевно Діані дуже хотілося побачити дружину коханця?

Дивно, але в якийсь момент розмови я стала відчувати гостру неприязнь до Діани(подруги). Тому зараз я не відчувала жодних докорів сумління через свою відвертість. Більш того, я взагалі була не впевнена в тому, що зможу тепер нормально спілкуватися з Діаною.

— Ти знаєш, Діана впевнена, що від хороших дружин чоловіки не гуляють наліво, — задумливо сказала я, розмірковуючи, чи не образить Карину така відвертість, — Ну, в тому плані, що чоловік хоче бачити перед собою доглянуту жінку, а не пацю в засмальцьованій сукні і тому хотіла переконатися…

— Хотіла переконатися, що я дійсно паця! — дзвінко розсміялася Карина, відриваючи ряд красивих перлинно-білих зубів, — Що ж, сподіваюся, я її не сильно розчарувала?

— Ну, вона перебувала в легкому шоці якийсь час, а потім все одно виправдала Стаса, сказавши, що ти, як зайнята бізнес-леді, не приділяєш чоловікові належної уваги, і взагалі — заробляєш більше, не даючи проявити йому свої чоловічі якості…

— Господи, — Карина втомлено потерла перенісся, — Господи, яка нісенітниця.. Як можна вірити словам чоловіка, якому просто подобається кількість?! Вона що, серйозно вважає, що вона єдина-неповторна для нього? Та якщо хочеш знати, Стас заробляє рази в три більше, ніж я. А вже що стосується уваги… Знаєш, я намагалася урізноманітнити нашу життя, але… Але з часом прийшла до висновку, що Стас – один з тих, для якого кількість важливіша від якості. Сподіваюся, твоя подруга зрозуміє це згодом.

— Вона мені не подруга! — я скривилася, уявивши собі, як Діана знову читає мені нотації про стосунки чоловіка і жінки, немов сама є експертом в цій галузі, — Не думаю, що буду з нею спілкуватися після цього. Знаєш, я раніше не замислювалася про те, що відчуває дружина чоловіка, що гуляє. Але тепер у мене в голові не вкладається, як можна зазіхнути на чуже! Це так неохайно з її боку.

— Знаєш, в нашій країні дефіцит хороших чоловіків! — сказала Карина, заспокійливо поплескавши мене по руці, — Жінки влаштовують своє щастя —як можуть, будь-якими способами… Вибираючи між статусом старої діви і “другої” для одруженого чоловіка, жінки вибирають останній варіант, сподіваючись на те, що перетягнуть його з усвою родину…

— У Діани свої “секрети” щасливого шлюбу, — відмахнулася я, — Перше: повністю віддаватися найважливішому аспекту шлюбу, сама розумієш про що я. Друге: захоплюватися чоловіком, поважати його, підкорятися йому, щоб він відчував себе чоловіком. І третє: бути доглянутою, привабливою для свого чоловіка, одягатися і вбиратися для нього в сукні і спідниці…

— А якщо жінка нездужає? — тихо запитала Карина, — Якщо вона не може в якийсь момент бути доглянутою на всі сто? Якщо у неї є недоліки?

— Діана вважає, що дружина завжди повинна бути здоровою, веселою і готовою – якщо, звичайно, не хоче, щоб чоловік дивився на сторону, — знизала плечима я

Карина посміхнулася, побарабанить пальцями по столі і витягла з сумочки мобільний телефон.

— Ірочко! Привіт, моя люба! Як твої справи? – защебетала вона в слухавку, – Дзвоню тобі сказати, що костюм твій готовий! Звісно! Так Так! Можеш під’їхати до центрального офісу? Буду через півгодини! Так давай!

— Зараз ми розвінчаємо все міфи твоєї Діани! — сказала вона мені, встаючи з диванчика, — Так, 17:40 … Якщо поквапимося, встигнемо за півгодини до офісу. Одягайся, я тебе з деким познайомлю.

Рівно через півгодини ми з Кариною вже сиділи у неї в офісі і потягували каву з маленьких білосніжних чашок. Костюм, упакований в красиву блакитну коробку, вже чекав свою господиню, якусь Ірину.

— Ти хочеш мені показати її, тому що вона щаслива в заміжжі? — наївно запитала я, розгортаючи шоколадну цукерку.

— Я хочу, щоб ти перестала дивитися на світ очима своєї Діани і побачила, якими різними можуть бути щасливі жінки! — парирувала Карина, з нетерпінням потираючи ручки, — А ось, напевно, і вона… Привіт, Іріночко!

Я в усі очі дивилася на жінку, що щойно увійшла. Невисока, в короткому картатому пальті, джинсах і високих чоботях володіла нічим не примітною зовнішністю, якби не одна маленька деталь: щось було не так з правим оком. Воно дивилося кудись убік, немов очі Аластора Грюма – що мало не обертався на всі боки. Бачити таке було дивно, поки…

У наступну секунду жінка посміхнулася і м’яко сказала:

— Привіт, Кариночко! Я так і знала, що тільки ти зможеш зшити костюм за такі терміни! Ну давай, показуй свій шедевр.

Карина почала метушитися, саджаючи гостю і виймаючи костюм з коробки – персиковий брючний костюм-трійка був неймовірним. Я зачаровано мовчала.

Є такі жінки, які мають магнетичну енергетику. Мені здавалося, що в офісі настав травень — голос Ірини укутував теплотою, немов м’якою вовняною ковдрою. Променистий погляд був подібний до сонячного світла в холодний непогожий день — і через секунду я вже й забула про її дефект. Ірина приміряла костюм в примірочній, прицмокуючи захоплено язиком і поїхала, залишивши на столі шість скажених тисяч.

— Ну що? — Карина, здавалося, була задоволена створеним ефектом, — Як бачиш, зовнішність її не найідеальніша, носить джинси, в минулому році мала жіночі проблеми і близько півроку не могла, як ти кажеш, “кохати свого чоловіка”. Але чоловік у неї, наскільки мені відомо, нікуди йти не збирається! І джинси його не бентежать, і косоокість дружини… А після проблем він її доглядав сам, все господарство і дітей на себе взяв.

— Але як же… Як же це виходить, — забурмотіла я здивована від почутого.

— Дорога моя! — Карина подивилася на мене з жалістю, — Хоч я і дружина, у якої чоловік дивиться на сторону, але я все одно впевнена: немає і не може бути універсальних рецептів збереження шлюбу. Кожна сім’я щаслива по-своєму, кожній каструльці — свою кришка. Люблять не ідеальних, люблять різних: і тих, хто не вміє готувати, і тих, хто не носить довгу спідницю, і навіть тих, хто (о, ні) насмілюється відмовити. Люблять не за щось, розумієш? А коли починають виставляти за любов рахунок, будь впевнена: ось там якраз-таки любов’ю і не пахне! Перестань слухати свою Діану! Нічого розумного ти від неї все одно не почуєш!

Ми попрощалися з Кариною на теплій дружній ноті. Обмінялися телефонами, вирішивши зідзвонюватися. А Карина навіть запропонувала мені зшити плаття на замовлення. І дала контакт свого знайомого Костянтина.

— Костянтин — значить, постійний, — повчала вона мене, обіймаючи на прощання, — Дякую, що не відмовила і все ж пішла зі мною в кафе! Не знаю, як би пережила цей вечір, якби не ти!

Задумлива, я йшла по вулиці й почала роздумувати про життя, про чужі долі, яким я випадково виявилася свідком. Після зустрічі з Кариною мені дуже хотілося змінитися – змінити себе і своє життя. Я йшла і не помітила, як опинилася перед торговим центром.

Ніхто ж не буде сперечатися, що зміни в житті починаються з нового гардероба?!

Автор – Aйша Iдрісова.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page