fbpx

У духовці утворився товстенний шар нагару та жиру? Одна проста дія ввечері – і на ранок вона сяятиме абсолютною чистою

Далеко не кожна з нас має можливість щоденно ганяти з ганчіркою і прибирати скрізь де треба. Як наслідок, на різних поверхнях утворюється липкий наліт. І що довше він там залишається, то складніше його відшкрябати.

Особливою вразливістю в цьому плані відрізняється духовка. На її стінках неминуче утворюється шар нагару та жиру. Згодом він стає дуже товстим. Здавалося б, видаляти подібне забруднення доведеться дуже довго.

Однак досвідчені господині навчилися очищати духовку, витрачаючи на це мінімальну кількість часу та сили.

Перед тим, як йти спати, у в розігріту приблизно до 150 градусів (і відразу після цього вимкнену) духовку необхідно поставити дві ємності.

На нижньому частину ставимо каструлю, половина її об’єму повинна бути заповнена окропом.

На другий ярус(наприклад, на сітку) треба встановити каструлю, в яку налито приблизно 250 мілілітрів нашатирного спиpту.

На цьому все. Духовку треба закрити, після чого піти лягати спати.

Прокинувшись, господиня має перевірити стан стінок духовки. Найймовірніше, за кілька годин усі забруднення та залишки їжі мали пом’якшитися.

У такому разі залишається лише «пройтися» губкою, просоченою особливою сумішшю. Остання повинна складатися із простої води, нашатирного спирту та невеликої кількості засобу для миття посуду.

Духовка відмиється миттєво. Жодного нальоту не залишиться. Навпаки, з’явиться ідеальний блиск.

Фото: ілюстративне.

08/17/2022

You cannot copy content of this page