fbpx

У мене склалася ситуація, яку я вирішити не можу – матері мого чоловіка не подобається моя зовнішність. За її словами, я «молоджусь», чим погано впливаю на думку про її сина і виставляю себе посміховиськом. Вона вважає, що я вже «не молода, і повинна одягатися відповідно», критикує мою манеру фарбуватися і робити зачіски

Я завжди намагалася обмежувати спілкування з тими людьми, які дошкуляли мені непрошеними порадами або відверто засуджували мої вчинки. Я така, як є, і живу за принципом: якщо людину щось в мені не влаштовує, то хай або змириться, або спілкується з ким-небудь іншим.

Через нетактовне втручання в моє особисте життя, я вже перестала спілкуватися з деякими далекими родичами і подругами, які намагалися мене переробити. Однак зараз у мене склалася ситуація, яку я так само вирішити не можу – матері мого чоловіка не подобається моя зовнішність. За словами свекрухи, я «молоджусь», чим погано впливаю на думку про її сина і виставляю себе посміховиськом. Вона вважає, що я вже «не молода, і повинна одягатися відповідно», критикує мою манеру фарбуватися і робити зачіски (у мене довге волосся до попереку, і я зазвичай заплітаю французькі коси або ходжу з розпущеним, а вона хоче, щоб я підстриглася, і ходила з хвостиком або пучком на голові). Матір чоловіка вважає мене зрілою жінкою, і намагається спілкуватися зі мною на рівних, хоча різниця у віці у нас колосальна.

Робить мені нетактовні зауваження, і іноді навіть прилюдно жартує над моїм зовнішнім виглядом. При цьому вона посміхається, і поводиться так, ніби робить це не зі зла. Після зустрічей з нею я відчуваю себе в чомусь винною. Найбільше мене зачіпає те, що чоловік прислухається до своєї матері, і через деякий час повторює її слова в мій бік. Під їх тиском я починаю сумніватися в своїй правоті, і моя самооцінка знижується.

Я давно вже відмовилася від міні-спідниць і вирізів, але їм і цього мало. Вона хоче, щоб я одягалася як вона – в закритий одяг класичного стилю і нейтральних кольорів, але мені це не личить. Коли я на її прохання щось одягаю, що їй подобається, то відчуваю, ніби одягнена в мішок… Таке відчуття, що ця жінка намагається перетворити мене в «тітку», і штучно зістарити. Я ж вважаю, що ще рано себе «ховати», адже мені лише 33 роки, я стежу за фігурою і відчуваю себе молодою. Люди часто говорять, що я не виглядаю на свій вік, і дають мені на 5-7 років менше, ніж є насправді.

На думку подруг, свекруха мені заздрить, так як вона в моєму віці виглядала набагато старшою, і не могла собі дозволити одягатися привабливо, як це зараз роблю я. Хочеться якось відучити її від непотрібної критики, тільки як це зробити без шкоди для сім’ї?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page