fbpx

У моєї сусідки ніколи немає колорадського жука, а помідори не знають гнилі. Виявляється, вона просто садить поруч з ними цю рослину

Виявляється, містер часник, незалежно від його сорту, впливає на врожайність усього городу. Треба тільки знати, що, як і куди садити.

А ще часник – перший ворог городніх шкідників і гнилі. Не вірите? Тоді давайте розберемося спільно.

Супер-помічник

Люди їдять часник в якості антибактеріального профілактичного засобу. Рослини “вживають” часник в тих же цілях. Точніше, їсти вони не можуть, а сусідство на городі приймають з радістю і добродушністю. Якби овочі вміли розмовляти, то подякували б своєму господарю за сусідство з часником.

Цей продукт володіє:

  • фунгіцидними властивостями
  • фітонцидами, що знищують патогенну мікрофлору
  • знезаражувальні властивості

Про сусідство в подробицях

Помідори станцюють від радості джагу-джагу, якщо посадити поруч з ними часник. Не на одній грядці, а на відстані 0,5 метра. Це можна зробити як в теплиці, так і на відкритому ґрунті.

Пан часник вбереже тендітну томатну психіку від фітофторозу. Крім того, продукт захистить від попелиці, білокрилки і інших шкідників.

Також він, на думку деяких городників, захистить огірочки від попелиці, капустянки і такого захворювання, як бактеріоз. Інші ж любителі-садівники вважають, що безглуздо садити часник в зоні досяжності огірків, ті просто сповільнять своє зростання.

Разом з капустою можна посадити ярий часник. Спочатку висаджують його, а як тільки він зійде – капусту. Часник обов’язково захистить “сто одежинок” від шкідників, так як він сприяє підвищенню капустяного імунітету.

Що там на черзі? Морква! Ну що сказати, часник – перший помічник у боротьбі з морквяної мухою, листоблошкою і попелицею. До речі, морква в боргу не залишається, вона допоможе часнику вирости здоровим, а виділяючі нею речовини довше збережуть головки соковитими.

Картопля забуде, що таке колорадський жук, якщо в міжряддях висадити часник.

Зелень і часник – просто кращі друзі! До всього іншого, часник дає куди більше вітаміну С, ніж в ньому містилося до цього.

Про часник і ягоди

Садіть часник поруч зі смородиною, малиною і садовою суницею, і ви забудете про проблеми з цими ягідками. Кущі смородини отримають захист від попелиці та почкового кліща, а малина – від жуків і мурашок. Що стосується полуниці (садової суниці), то зростаючий за півметра від неї часник захищає від павутинних кліщів, личинки хрущів. А ще і ймовірність захворювання ягід сірою гниллю істотно знизиться.

Висновок

Поки не спробуєте, не пересвідчитесь, чи варто садити часник поруч з перерахованими рослинами. Єдині, хто не вписуються у цей список – бобові, вони з часником не дружать.

You cannot copy content of this page