fbpx

У Польщі фермери перекрили важливу автотрасу, вимагаючи ввести мита на товари з України(фото)

У Польщі фермери влаштували блокаду великої міждержавної магістралі, вимагаючи ввести мита на українські сільгосптовари. Затор розтягнувся на п’ять кілометрів, в пробці опинилися тисячі машин, пишуть “Факти”.

Як пояснювали протестувальники, аграрний сектор Польщі страждає від товарів-конкурентів із сусідніх країн, тому необхідні мита для захисту національного виробника.

Учасники акції висунули вимогу про спеціальне маркування продуктів харчування – міткою в кольорах прапора країни-виробника. Вважається, що з такою міткою покупцям буде легко відрізнити продукти внутрішнього виробника від імпортних.

Серед інших вимог протестуючих – відшкодувати їм збитки, завдані через африканську чуму свиней .

На дорозі були розкладені свинячі голови, як нагадування про те, яких збитків зазнає тваринництво від небезпечного захворювання. Про це повідомляє.

Читайте також:  Польща “закриє двері” перед деякими заробітчанами

Після декількох годин протесту траса була розблокована, але аграрії не виключають, що знову повторять акцію на магістралі А2, що з’єднує Польщу з Німеччиною.

На претензії водіїв протестувальники відзначали, що вони хочуть бути почутими, а протестами на власних фермах такого ефекту не досягти.

You cannot copy content of this page