fbpx

Українські і польські активісти третій день блокують російські фури на кордоні між Польщею і Білоруссю.

12 березня українські активісти почали блокувати польсько-білоруський кордон, щоб не допустити потрапляння вантажу з Європи на територію РФ та Білорусі. До них приєдналися і поляки. На даний момент черга з фур завдовжки 28 кілометрів – повідомляє Суспільне.

“Польські та українські активісти розмовляють з водіями, пояснюють причини акції, розповідають про війну, жертв, знищені міста, намагаються ділитися своїми особистими історіями про те, як Росія нищить все і всіх на своєму шляху. Таких розмов було близько сотні точно”, — розповів журналіст Євген Клімакін.

За його інформацією, у відповідь російські водії погрожують активістам фізичною розправою, заявляють, що їм байдуже на дії Кремля, що війни в Україні немає, а “ета фсьо ваша прапаганда”.

“Мені навіть довелося звертатися до поліції з проханням втихомирити деяких буйних…Один водій намагався таранити фурою групу активістів. Хлопці не відступили, коли вантажівка їхала на них. Жоден. Жоден водій не сказав слова “вибачте”. Жоден не сказав, що категорично проти дій Кремля”, — написав Клімакін.

Інша активістка Ірина Земляна повідомила, що росіяни малюють Z на своїх фурах і погрожують чавити активістів.

“Кажуть, що підтримують війну і ненавидять українців. Поліція озброїлася автоматами і боїться, що не зможе забезпечити нам безпеку”, — написала вона у Facebook.

Фото скрін.

You cannot copy content of this page