fbpx

Українці блокують російські фури на польсько-білоруському кордоні.

Попереднє блокування тривало майже три доби, з 12 по 14 березня.

Як розповідали активісти, водії вантажівок малювали на своїх машинах літеру Z, погрожували почавити мітингувальників машинами і казали, що підтримують Росію й ненавидять українців. Хоч влада Польщі на боці українців, проте польська прикордонна поліція відтіснила мітингувальників і почала пропускати фури через кордон.

Тому 16 березня активістка Ірина Земляна звернулася до всіх українців із закликом підтримати протестувальників та долучитися до блокування російських вантажівок у Кукуриках:

“Дорогі українці! Ми оголошуємо мобілізацію по блокуванню польсько-білоруського 19 березня. Ми повністю перекриємо проїзд фур до Росії та Білорусі. Нас має бути багато, щоб поліція нас не знесла, як минулого разу”. Щоб допомогти всім охочим долучитися до акції, ініціативна група організувала для них автобуси з Варшави.

Співорганізаторами вказані півдесятка громадських організацій та об’єднань, у тому числі “Євромайдан-Варшава”, “Український світ”, “Українці в Польщі”, “Загальнопольський страйк жінок”, Фундація “Відкритий діалог” тощо.

Вимоги активістів – припинити торгівлю між країнами Євросоюзу та Росією.

“Кожен товар, кожен євро, що підживлює російську економіку – вбиває українців. Ми можемо зупинити це! Закликаємо приєднатися до протесту усіх поляків, лідерів думок та неурядові організації”, – зазначається на офіційній сторінці акції.

Фото – Новинарня.

You cannot copy content of this page