X

В Україну гряде справжнісінька зима

Вже найближчими днями в Україні очікується суттєве похолодання. Арктичне повітря накриє територію нашої держави 19 грудня – на День святого Миколая. Температура повітря знизиться до -12 градусів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук начальник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постриганя. За його словами, починаючи з 19 грудня температура впродовж доби вже буде зі знаком мінус.

Також синоптик Наталка Діденко попередила про наближення справжньої студені, та порадила українцям подбати про утеплення домівок, та заздалегідь підготувати відповідний одяг.

“Температура повітря у вівторок – середу – четвер (21-23 грудня) у нічні години може опускатися до -12-18 градусів, а вдень мороз коливатиметься поблизу 5-10 градусів. Тому в нас ще є час підготуватися – купити товстішу шапку, додатковий обігрівач, утеплити домівку, залагодити необхідні справи, пов’язані з біганням по вулицях, не забути про вуличних тварин, перевірити системи опалення.

Ці градуси – не якась дивина для нашого клімату, проте ми розслабилися серед сирої “ніякої” погоди з нулями та навіть “плюсами” і тому перший пристойніший мороз завжди відчутніше хапає за ніс та щоки”, – написала синоптик Наталя Діденко на своїй сторінці у Фейсбук.

Отож, готуймося зустрічати справжню зиму. Хай у ваших серцях і оселях завжди панує затишок і тепло!

Фото ілюстративне.

K Nataliya:
Related Post