fbpx

“Велика честь”: Святослав Вакарчук відкрив 7 жовтня у Львові вулицю імені Вакарчука

Учора в п’ятницю 7 жовтня у Львові було урочисто відкрито вулицю імені Вакарчука.

Раніше вулиця носила ім’я Кіндрата Рилєєва – російського поета-декабриста, нині була перейменована на честь покійного Івана Вакарчука, батька відомого співака.

У заході прийняв участь також Святослав Вакарчук – музикант та син відомого вченого. Фото з події, а також емоціями від заходу лідер гурту “Океан Ельзи” поділився в Instagram.

Ось, як відреагував співак у дописі:

“Це велика честь для нашої родини! Ця затишна вулиця, що прямує до парку імені Івана Франка у напрямку університету, є чудовою ілюстрацією характеру і вдачі мого батька: бути чесним, відвертим, до кінця відданим своїй справі життя і, водночас, тихим і скромним. На відкритті сьогодні було багато студентів. Тату, як завжди в твоєму житті…”.

Музикант розповів, що ввечері 7 жовтня у Львові він дав благодійний концерт. Отримані від продажу квитків кошти, за словами музиканта, будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

“Ми допомогаємо зібрати на потреби нашої львівської 80-ї бригади, яка зараз, Тату, боронить і звільняє Україну від російського агресора на Сході та Півдні. Аби після Перемоги постала та, омріяна тобою країна. І сьогодні я впевнений, як ніколи, так буде!”, – наголосив музикант.

Нагадаємо, що батько відомого музиканта Іван Вакарчук був доктором фізико-математичних наук, заслуженим діячем науки та техніки України, міністром освіти та науки України у 2007-2010 роках, а також багаторічним ректором Львівського національного університету імені Івана Франка.

08,10,2022

Головна картинка ілюстративна. Колаж.

You cannot copy content of this page