fbpx

Він платить аліменти – по 10 тисяч в місяць. Моя зарплата вдвічі нижче. Правда, вимагає звіт, на що я витратила його гроші. В кінці місяця я пишу йому список – скільки пішло на продукти, скільки на одяг,  заняття і інші витрати. До смішного не доходить – чеки на продукти не просить, що з’їла я, а що дочка в кафе не вираховує. Але нещодавно одружився і його нова дружина з усіх сил намагається скоротити наші витрати

Два роки тому ми з чоловіком розлучилися. Він занадто владна людина: ревнував, контролював. Я не витримала. Дочка залишилася жити зі мною, їй зараз п’ять років. Майно ми не ділили. Чесно кажучи, там і ділити-то було нерозумно: все належало йому. Але він залишив нам однокімнатну квартиру – ми з донькою в ній зараз живемо.

Чоловік завжди добре заробляв, ми ні в чому не мали потреби. Поки були в шлюбі, я не працювала. Зараз я працюю в лабораторії. Платять трохи більше мінімалки, але зате скорочений робочий день. Я маю можливість раніше забирати доньку з дитячого садку і водити на розвиваючі заняття.

Він платить аліменти – по 10 тисяч в місяць. Моя зарплата вдвічі нижче. Правда, вимагає звіт, на що я витратила його гроші. В кінці місяця я пишу йому список – скільки пішло на продукти, скільки на одяг,  заняття і інші витрати. До смішного не доходить – чеки на продукти не просить, що з’їла я, а що дочка в кафе не вираховує. Плюс вже другий рік до літа дає ще 20 тисяч, щоб ми могли скромно відпочити на півдні. Загалом, не скаржуся

Без його фінансової підтримки, ми б жили скрутно я це розумію. Незабаром після нашого розлучення, чоловік став жити з молодою жінкою. Ми з нею не перетиналися, дочку до них додому він не запрошував – зустрічався з дитиною у нас вдома або водив в кафе. Нещодавно вони з тією жінкою оформили шлюб. Знаю, що вона чекає поповнення.

А тут вона мені стала в соцмережах писати. Зміст зводився до того, що я надто розкошую на аліменти, і скоро це припиниться. Також писала, щоб я перестала діймати уже її чоловіка своїми проблемами і викачувати гроші. Пригадала великий ляльковий будинок, який він доньці на день народження подарував.

Так це було його рішення. Чесно, я і в шлюбі щось на нього ніякого впливу не мала, а тепер він і зовсім робить тільки те, що вважає за потрібне. В останній раз, коли він до нас приїжджав, я розповіла йому про те, що його нова дружина розповідає, що скоро аліментів не буде. Він мене не дослухав. Заборонив з нею спілкуватися і підкреслив, що завжди і все буде тільки так, як він вирішив.

Я так і не зрозуміла, чи буде він зменшувати щомісячну суму? Переживаю дуже. Знаю, що є способи платити копійчані аліменти і багато чоловіків цим користуються. Навіть не знаю, чи можна щось зробити в моєму випадку або краще взагалі сидіти тихцем і нікого не чіпати?

З листа Світлани К.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page