fbpx

Всі десять років шлюбу моєї доньки, ми з чоловіком сварилися і я вже думала, що її шлюб вийде довговічнішим, ніж наш з Славком. А все через його позицію, що донька є дорослою і має жити своє життя, а ми не маємо втручатися. Але як не втручатися, коли відбувається таке?

Мені зять одразу не сподобався, очі хитрі і натура така ж і я доньці одразу сказала:

– Лілю, я й тіні любові не бачу в очах цього хлопця, на відміну від тебе. Дитино, може, й добре, виходити заміж за коханого чоловіка, але ж треба аби й тебе любили.

– Мамо, я скоро сама стану мамою, тому вже все одно мені на твою думку.

Ввечері ми з чоловіком обговорювали цю ситуацію і я сказала, що цей Євген її просто використовує, адже вона на роботі виконує за нього всі проєкти і ще й тому тішиться.

– І що? Вона доросла жінка, як хоче так своє життя хай і будує. Ти не можеш тут вже щось змінити.

– Чому не можу?, – дивувалася я, – Я ж бачу його наскрізь! Навіщо тоді давати згоду на одруження? Хай дитинка буде, ми її виховаємо, а його геть і все, менше проблем.

Але чоловік вперся і сказав, як я буду лізти до доньки, то він подарує зятеві машину. І він такий, що зробив би це!

Проте, я вирішила, що вже краще хай витратить гроші на квартиру для доньки і ми постаралися купити її до одруження, щоб вона не була спільним майном. Хоч тут він став на мою сторону.

Діти одружилися і дитинка з’явилася та почалися для моєї доньки просто нестерпні часи. Свекруха навідувалася до них у гості і критикувала Лілю з усілякого приводу і казала, що вона не гідна її сина. Євген долучався до материних співів і казав, що Ліля не так виглядає, не так дитину втихомирює, не так готує їсти і взагалі, вона має бути йому вдячна, що він її терпить.

Моя донька старалася бути ідеальною домогосподаркою, але все одно ці двоє знаходили за що вхопитися – пилюка на люстрі чи страва недосолена і все починали з новою силою.

Спочатку донька мені ще жалілася, коли ж я їй прямим текстом сказала, що треба за себе постояти, то вона очима закліпала:

– Але ж тоді Євген піде.

– То хай котиться! Я ще йому поможу збиратися!

– Мамо, Ніночці потрібен тато.

Далі тато знадобився вже Артемчику, моя донька розповніла, Євген завжди мав поганий настрій і дуже часто їздив в відрядження.

– Славку, та роби щось!, – не витримувала я, – Твою доньку отак знецінюють, а ти спокійненько собі живеш?

– Вона це допускає, значить, так треба.

– Вона потребує захисту!

– І доки я її маю захищати? До п’ятдесяти? Шістдесяти? Має сама навчитися! Не лізь до неї!

Ну як не лізти? Мені серце стискається, мені хочеться того зятя провчити, а вони обоє, що чоловік, що донька, ведуть себе так, наче все нормально!

І ось той день нарешті настав! Євген знайшов собі іншу і покинув Лілю. Я впала перед образами і почала Богу дякувати, що звільнив мою донечку від такого ярма!

А вона прийшла і каже, що буде його чекати, бо дітям тато потрібен.

– Доню, я ж тебе наче не так виховувала. Де ж ти таке відношення бачила, що тобі що не кажи, а ти все «божа роса»? та дітям твоїм мама потрібна усміхнена і щаслива, а не батько, який на них уваги не звертає! Та скільки можна, кінець-кінців?

Тепер я дуже молюся аби Євген не вернувся, бо ця така, що пустить, а мій чоловік і далі нічого не робитиме. Ліля наче потроху приходить до себе і починає розуміти, що жити без щоденних колотнеч таки приємно.
А ще я рада, що нарешті у нас з чоловіком настав мир, бо нема причин для розладу.

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page