fbpx

Вже незабаром потрібно буде підживити виноград: як і чим це правильно робити

Виноград прокинувся, і, щоб порадував урожаєм, беремося підживлювати кущі. Справа вчасна, але при цьому варто пам’ятати, що для нього шкідливі як нестача добрив, так і їх надлишок.

Органічні добрива вносять просто під кущ.

На початку вегетації виноград варто підживити за 7-10 днів до початку цвітіння (зазвичай у середині травня). Можна це зробити комплексним добривом і калійною селітрою в розрахунку на квадратний метр по 5 г і 2 г. Добрива слід розчинити у воді і полити землю під кущами. Азотні варто вносити з початку травня і до середини червня.

Дасть ефект підживлення винограду в травні розведеним рідким пташиним послідом у пропорції 1:10. Його настоюють протягом десяти днів. Для підживлення беруть літр готового розчину на відро води. Добре розмішують і підливають під кущ (на одну рослину — п’ять літрів).

Читайте також: Коли і чим обприскувати плодові дерева навесні

Виноград у травні можна також підживити мінеральними добривами: на один кущ 25 г калійної солі, 40 г суперфосфату і 20 г сульфату амонію. Після того як добриво буде внесене в ґрунт, кущ обов’язково треба добре полити. Можна замінити сіль деревним попелом, він містить багато калію і фосфору.

Підживлення, яке садівники проводять у травні, спрямоване на те, щоб на лозі зав’язалося якомога більше суцвіть та якомога менше опало зав’язі, адже від цього безпосередньо залежить майбутній урожай.

За матеріалами – Добрий Господар.

Передрук матеріалу без гіперпосилання заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Intermarium.news.

Фото – ілюстративне(pixabay.com).

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page