fbpx

Я готувала вечерю і аж усміхалася в передчутті того, що ось зараз коханий чоловік стане на порозі. Проте, усмішка сповзла з мого лиця, коли я побачила, хто ж прийшов. Від такого нахабства мені аж подих перехопило і цього разу я таки не буду мовчати!

Ми з Олегом одружилися пів року тому і жили в квартирі, яку купила мені мама. Мої батьки зараз за кордоном працюють і купили мені квартиру та будують власний будинок для себе.

Олег їм сподобався. Проте мама Олега, м’яко кажучи, за словом в кишеню не лізла.

– То ви там на чужині, а ваша донька бозна-кого водила в цю квартиру! Ніякого контролю. Хіба так батьки чинять?

Я аж не знала, що сказати, як мені було це чути, але найбільше здивувала реакція Олега – він змовчав.

– Мама моя сказала, що я у них завжди була серйозна і вони на мене покладалися, тому за мене і квартиру вони були спокійні.

Відгуляли весілля і Олег перейшов до мене жити, але я почала помічати, що в квартирі речі не завжди там, де я їх кладу і одного прекрасного дня я застала в своєму домі свекруху!

– Я прийшла до сина, – сказала мені вона, – Маєш звикатися з тим, що він любить матір і шанує, але де тобі таке знати, якщо твої батьки тебе малою покинули.

Я змовчала, бо не хотіла з нею сваритися, а вона це сприйняла як заохочення до дій. Часто щось готувала на моїй кухні, брала все без дозволу і дуже неакуратно всім користувалася, наче навмисно всю кухню так засипала аби я потім пів ночі її мила.

– Олеже, ти б сказав мамі аби вона не приходила! Це мій дім і я тут господиня!

– От що? То я тут ніхто?

– До чого тут ти?

– Якщо ти не приймаєш мою матір, то й мене не приймаєш!

І ось ми так поперечилися, що я вирішила приготувати смачну вечерю і перепросити чоловіка, бо не хотіла аби ми розходилися. Запалила свічки і стала його чекати, закрутився ключ в дверях і на порозі стала свекруха!

– Ой, а чим ти так насмерділа? Свічки? Це не поможе, якщо ти не будеш мене слухати, – каже мені вона.

– Я не буду вас слухати, я доросла жінка і буду робити те, що хочу!

– Хто б сумнівався, що ти така! Підібрав тебе мій син, не знав кого ти сюди водила!

І ось на цю розмову й прийшов Олег і я зажадала аби він негайно вибрав сторону, бо я це терпіти не намірена!

Спочатку він обрав мою сторону і попросив матір віддати ключі від квартири, але далі почав казати, що я маю бути шанобливіша до жінки, яка мені й слова ще доброго не сказала. Я випхала за двері обох.

Вони вартують один одного і я не маю сили годити і тому, і тій. Олег мене довго перепрошував, запевняв, що все зміниться, коли ми знову житимемо разом.

– А де ти живеш, – питаю я його.

– В мами, – він аж здивувався від такого запитання.

– Так от, якщо ти будеш орендувати квартиру і на ній жити, тоді й поговоримо.

Бачили б ви його вираз обличчя, адже він не розумів, чому має жити не з мамою, адже та й смачно приготує і все напрасує та прибере. Думаю, що справа не в мені чи моїй квартирі, їй будь-яка невістка не буде подобатися, хіба знайдеться якась туга на вуха і то під питанням.

Мама мені лише поспівчувала і сказала, що не може мене вберегти від усього і я маю сама робити помилки і їх виправляти. Я ще не надумала чи виправити мені наш шлюб, бо ми офіційно ще разом. Якщо Олег піде від матері і житиме окремо і ми наново будемо будувати стосунки, тоді ще є надія, що ми будемо разом, бо інакше я не бачу сенсу і спілкуватися з його мамою не хочу взагалі ніколи. Хіба не так?

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page