fbpx

Як ефективно і просто відбілити шви між плиткою

Іноді для косметичного ремонту абсолютно не потрібно видаляти фугу між плиткою, буде цілком достатньо провести відбілювання. А ось як відбілити шви між кахельною плиткою, нам зараз і належить дізнатися. Домашні засоби ще ніхто не відміняв!

Інструменти і матеріали: 

– стара зубна щітка

– рукавички

– сода

– звичайна вода

– оцет

– лимонний сік або кислота

– засіб “AmWay Home”

– засіб “Domestos”

Перший спосіб

Першим способом для того, щоб відбілити шви між плиткою, у нас підуть домашні засоби. Для цього в наступній пропорції змішуємо інгредієнти:

– 7 склянок води

– півсклянки соди

– третину склянки лимонного соку

– чверть склянки оцту

Все акуратно збовтуємо, і приступаємо! Засіб економити не потрібно, можна наносити його навіть і на саму поверхню плитки – так Ви, в принципі, можете її ще й очистити. Однак якщо Ви економите, наприклад, лимонний сік, то тоді, щоб відбілити шви між кахельною плиткою, наносіть його тільки між плиткою і розподіляйте зубною щіткою.

Після того, як нанесли – потрібно дати час реагенту подіяти, так як забруднення найчастіше знаходяться не просто на поверхні, а проникають на певну глибину.

Далі – просто, шваброю з ганчіркою, змиваємо, і милуємося чистими, помітно побілілими швами.

Другий спосіб

Другий спосіб – це при використанні таких покупних коштів, як “Domestos”, “AmWay Home”. Перший засіб потрібно накапати на шви і розподілити щіткою, а другий – американського виробництва – перед використанням потрібно розвести, а тоді вже наносити.

Принцип робіт по відбілюванню швів між плиткою аналогічний, як і при використанні домашніх засобів: залишаємо години на два, потім – змиваємо. Найцікавіше, всі три зазначених засоби (2 покупних і один – домашнього приготування), працюють однаково, тобто, навіщо переплачувати, коли аналогічно результату можна досягти за копійки?

Запобіжні заходи

Щоб не замислюватися, як відбілити шви між плиткою, можна провести ряд заходів, спрямованих на зміцнення верхнього шару затирання. До таких заходів відноситься нанесення спеціального засобу.

Фінальне прибирання

Щоб не відбілювати згодом шви між кахельною плиткою, потрібно, відразу після того, як затирка висохне (приблизно через добу), обробити її розчином, який точково наноситься тільки по швах. Є кілька виробників, які пропонують товар такої якості.

Спеціально піпеткою, наноситься суміш прямо на шви і акуратно розподіляється щіткою. По плитці можна ходити вже через три години три, однак мити її варто не раніше, ніж через 48 годин. Дане покриття, звичайно, коштує певну суму, однак якщо підлога у Вас світлих тонів, шви – так само, то має сенс хоча б на кухні спробувати цей варіант. А ось на стіни витрачатися, чесно, не варто.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page