fbpx

Як ЛЕГКО відмити плиту, до якої пригорів позавчорашній борщ і голубці: 4 способи

Як очистити кухонну плиту від жирових плям і нагару? Кожна господиня задається цим питанням. Сьогодні наша редакція підкаже, як обійтися без дорогих хімічних засобів і очистити цей побутовий прилад до блиску, пише Мамины Шпаргалки.

Як відмити плиту

Харчова сода – незамінний помічник на кухні. Щоб відмити кухонну плиту за допомогою соди, досить намочити плиту невеликою кількістю води і посипати содою. Через 15 хвилин можна прибрати забруднення за допомогою губки. Сода м’яко очищає емальовану поверхню, не залишає подряпин і відмінно змивається.

Позбутися від жирних плям допоможе лимонний сік. Для цього необхідно полити забруднену поверхню свіжовичавленим лимонним соком і потерти лимонною м’якоттю.

Про що варто назавжди забути, так це про скребки. Вони залишають подряпини навіть на сталевих поверхнях. Найкраще використовувати губки з ворсистою основою.

Очистити грати плити – проблема не з легких. Для цього потрібно знати, з якого матеріалу вони виготовлені. Чавунну решітку можна очистити шляхом розжарювання на відкритому вогні. Для сталевого виробу підійде замочування в миючому розчині. Емаль слід очищати за допомогою гарячої води і содового розчину.

Читайте також: 6 крутих способів почистити праску ззовні та зсередини. Це покращить якість прасування в рази!

Сподіваємося, тобі припали до душі ці трюки для наведення ідеальної чистоти.

You cannot copy content of this page