fbpx

Як отримати багатий і здоровий врожай огірків без хімії

Любите домашні огірочки? Але є проблеми з хорошим урожаєм? Ми вам розповімо, що потрібно робити протягом усього зростання огірків і тоді ви будете збирати зі своїх грядок рясний і здоровий врожай без будь-якої хімії.

В першу чергу після того, як ви висадили розсаду огірків на ділянку, відразу ж обробіть їх розчином на основі кислого молока і марганцевокислого калію 3 мг на 10 літрів води.

Наступні добрива та профілактику від шкідників потрібно проводити, дотримуючись інтервал у 15 днів:

  • залийте пів кіло цибулиння водою, залиште на 24 години, після закип’ятіть, остудіть і розведіть в десяти літрах води.
  • через 15 днів обприскайте огірки таким розчином: пів кіло чистотілу залийте водою і настоюйте три доби, а після процідіть, розведіть в 15 літрах води і обприскайте.
  • ще через 15 діб візьміть кисле молоко або одну аскорбінку і розведіть в п’яти літрах води.

Підживлення і полив принесуть більш ефективний результат, якщо ви будете це робити після заходу сонця, тобто ввечері.

Пам’ятайте, що часті поливи призводять до того, що ґрунт в лунках стає дуже щільним і тим самим закриває дрібним корінцям доступ в харчуванні. Тому підсипайте кілька разів за літо пухкі матеріали, наприклад, торф, скошену траву, перегній, тирсу. Така підсипка сприяє утворенню на основному корені нових дрібних всмоктуючих волосків, що дає огірку додаткове харчування, а городнику – додаткові плоди.

Для рясного врожаю огірки вимагають регулярної підгодівлі. Дуже гарне добриво на хлібній заквасці: візьміть відро і наповніть його на 2/3 чорними хлібними окрайцями, залийте водою, поставте зверху вантаж і залиште на тиждень в теплі.

Після розбавте закваску трьома літрами води і полийте огірки біля коренів (півлітра на один кущ).

You cannot copy content of this page