fbpx

Як правильно сушити цибулю на зиму

Цибуля є практично на кожному городі і дачній ділянці, бо вона основа безлічі страв і має безліч корисних властивостей.

Як зберегти цибулю на весь рік, щоб вона не зсохлася і зогнила – декілька простих порад. Звичайно, що цибулю треба добре просушити і для цього треба видалити пір’я і корінці. Якщо ви висушуєте на свіжому повітрі, то:

• Залиште на цибулі одинарний шар;

• Постійно перевертайте цибулини;

• Після просушки поставте цибулю в добре провітрюване приміщення;

• Цибуля краще зберігається в сітках або підвішена (в пучках або “косах”).

Сушіння на сонці займе близько 2 тижні.

Сушка різаної цибулі на зиму

Якщо ви не можете собі дозволити сушити цибулю на сонці, не маєте великого приміщення, а запастися хочеться, то можете висушити в духовці. Мультиварці чи сушці. Почистьте і поріжте цибулю на кільця по 3-5 мм і поставте сушити в побутові прилади. З 1 кілограма сирої цибулі у вас вийде до 120 грам готової.

Зелена цибуля сушена в духовці

Розігрійте духовку до температури не більше +60°С і поставте на пергаментний папір порізану зелену цибулю. Така сушка Зеленої цибулі займе 3-4 години, а от різаної звичайної цибулі займе до 5-6 годин. Дверки духової шафи щільно не закривайте.

Якщо ви сушете в електросушарці, то не виславляйте температуру вище +65°С, при цьому тривалість сушіння не повинна перевищувати 7 годин. Так само не закривайте щільно кришку в процесі сушіння.

Дехто радить перед висушуванням прокип’ятити нарізану цибулю 3-4 хвилини.

Якщо погода сира, то цибуля все одно висохне. Просто поставте її в сухе місце чи на мішковину в один шар і постійно перевертайте. Але на ніч обов’язково занесьти в сухе приміщення.

Фото: svitroslyn.ua.

08/06/2022

You cannot copy content of this page