fbpx

Як правильно варити каші. Безцінні поради! Збережіть, щоб не втратити!

Не будемо розписувати про користь круп для нашого оргaнізму, адже не дарма педіaтри усього світу радять вводити в дитячий прикорм каші починаючи з семимісячного віку. У крупах є все необхідне для нашого оргaнізму. А ось як правильно приготувати ту чи іншу крупу знає не кожен. Деякі види круп краще замочувати на ніч, а деякі навіть змішувати з яйцем. але давайте не будемо забігати вперед, а розглянемо всі хитрощі і справжні правила варіння круп.

1. Щоб зварити ароматну і рисову кашу з молока, необхідно молоко (1 літр) довести до кипіння, додати в нього солі цукру за бажанням. На таку кількість молока беремо 1 склянку рису, промиваємо його і засипаємо в кипляче молоко, варити не більше 2-3 хвилин, потім зняти з вогню укутати на 30 хвилин. Каша готова.

2. Якщо замочити гречку на ніч, вранці просто промийте крупу один раз, залийте новою водою, доведіть крупу до кипіння і каша готова. А, щоб приготувати гречку без замочування необхідно взяти склянку гречки і в два рази більше води, довести до кипіння. Потім знімаємо з вогню, укутуємо в рушник, і через 15 хвилин їмо смачну і корисну. гречану кашу.

3. Якщо приготувати вівсяні пластівці з вечора, то вранці вони будуть у багато разів смачніше. Для цього візьміть 1 літр молока, і 8 столових ложок вівсяних пластівців, довести до кипіння. Потім укутати і залишити на ніч. Вранці просто розігрійте пластівці, додавши вершкового масла.

4. А щоб манна каша вийшла без грудочок і дуже ніжна, потрібно взяти 4 столові ложки манної крупи, і залити одним літром холодного молока, і безперервно помішуючи довести до кипіння. Варіть 2 хвилини. Потім каструлю зніміть з вогню, додайте вершкове масло, і залиште на 10 хвилин, накривши кришкою.

5. А якщо ви будете знати один невеликий секрет ваша крупа буде ідеально розсипчастою завжди. Для цього змішайте будь-яку крупу з сирим яйцем, залийте окропом і відваріть до готовності.

6. А ще кашу можна зварити на водяній бані, і розсипчаста виходить, і не пригорає. Пропорція води і крупи як зазвичай, а масло додати в кінці варіння.

7. Для приготування ароматної пшеничного каші необхідно стакан крупи посмажити на сухій сковороді, до тих пір, поки крупа не почне видавати приємний аромат. Викладіть крупу в каструлю, залийте окропом (2 склянками). Вершкове масло, сіль, цукор за смаком. Варіть кашу 15 хвилин, вимкніть, укутайте і залиште ще на 30 хвилин. Каша виходить неймовірно смачною!

8. Для того, що перловка вийшла розсипчаста і ароматна: крупу промийте, залийте холодною водою і поставте на вогонь, після закипання варіть 5 хвилин. Злийте воду і добре промийте. Потім на склянку каші, візьміть дві склянки води, і знову поставте на вогонь, варіть до тих пір, поки не випарується вся рідина. Каша виходить дуже розсипчаста.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page