fbpx

Як створити новорічний настрій: 4 простих кроки, щоб зробити неймовірні аромасвічки

Попереду довгоочікувані свята. Новий рік і Різдво не обходяться без прикрас для дому. Саме приємні дрібниці допоможуть створити святкову атмосферу, тому не забувайте приділити час тому, щоб причепурити вашу квартиру.

За матеріалами – На Волне.

Звичайно, перше, що спадає на думку – прикрашання ялинки, але не зупиняйтеся на цьому. Ми пропонуємо зробити вам ароматичні свічки, які не тільки принесуть у ваше житло затишку і тепла, але і наповнять квартиру приємними ароматами.

Вам знадобиться:

  • віск для свічок (він продається в багатьох магазинах для рукоділля та хобі-маркетах, також ви можете використовувати більш дешевий аналог – парафін);
  • ємність для свічки (краще за все взяти прозору зі скла, вона точно не буде плавитися і виділяти неприємний запах, як пластик);
  • гноти (купується також в хобі-маркетах);
  • кілька крапель ефірного масла;
  • харчовий барвник або воскова крейда.

Хід роботи:

Крок перший – готуємо віск

Перше, що потрібно зробити – це розтопити віск. Для цього нагрівайте необхідну його кількість на водяній бані до того моменту, поки він не стане густою однорідною масою. При нагріванні дуже важливо постійно помішувати віск, інакше він пригорить до стінок каструлі.

Крок другий – кріпимо гніт

Поки віск плавиться, ви можете прикріпити гноти всередину тієї ємності, в якій і буде перебувати свічка. Для свічки можна взяти красиву баночку або прозорий кухоль, також ви можете використовувати спеціальні контейнери або ж звичайні чарки або склянки. Приклейте гніт до центру дна вашої ємності і відріжте мотузку так, щоб її кінчик на 7-10 міліметрів стирчав з банки.

Крок третій – додамо фарб… і аромату

В розтоплений віск додайте кілька крапель ефірного масла з улюбленим ароматом: лавандове, мигдальне, мандаринове – вибирайте на свій смак. Також влийте трохи барвника, краще харчового, або ж розтопіть разом з воском одну кольорову крейду. Тепер воскова маса повинна стати яскравою і ароматною.

Крок четвертий – наливаємо віск і даємо свічці застигнути

Це останнє, що потрібно для приготування свічки. Залийте розтоплений віск в ємність, акуратно притримуючи при цьому гніт по центру. Тільки не обпечіться! Залиште свічку на деякий час в прохолодному місці. Через пару годин вона повністю застигне, і ви зможете насолодитися результатом своєї роботи.

Користуючись цим лайфхаком, ви не тільки зможете наповнити свій будинок затишком і теплом, а й змайструвати хороший подарунок для когось з друзів.

Читайте також: Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії: смакота, яку можна навіть в піст! Такого ви ще не готували!

Щасливого Нового року та Різдва!

You cannot copy content of this page