fbpx

Як відмити жир з кришки сковороди без дорогих засобів

Найтяжче на кухні зберегти посуд від жиру, особливо на скляних кришках від сковорідок. Це вічний процес – мити і перемивати. Звичайно, легше одразу помити кришки після приготування їжі, коли ще «свіжий» жир.

Проте якщо жир уже в’ївся, то його можна відмити не за всі гроші світу.

Перекис водню і сода

Перекис водню і сода допоможуть відчистити жир в важкодоступних місцях – мова про залізну окантовку, куди бруд забивається у щілину між скляною основою та окантовкою.

Переверніть кришку внутрішньою стороною доверху, залийте чайну ложку перекису водню і покрутіть кришку так, щоб рідина розподілилася по усій забрудненій щілині. Залиште на 10-15 хвилин, щоб бруд «відкисав».

Коли мине відведений час, засипте столову ложку соди і розподілити її по важкодоступних місцях за допомогою старої зубної щітки. А далі візьміть шматочок тканини, обгорніть його навколо кінчика ножа і прочистіть таким чином щілину між склом та обідком.

На завершальному етапі промийте кришку з використанням миючого засобу для посуду.

Сода і господарське мило

Це набагато легший спосіб, але більш витратний: потрібно багато води, сода і господарське мило. Замочіть скляну кришку у великому тазику, в якому вона поміститься повністю, заливши її розчином кальцинованої соди (або харчової, якщо кальцинованої немає) та рідкого господарського мила.

Розчин змішуємо у наступних пропорціях: 5 столових ложок кальцинованої соди і 300 мл рідкого господарського мила. Залийте кришку цим розчином і залиште відмокати на годину, а потім промийте із застосуванням губки та гелю для миття посуду. В цьому розчині можна по черзі замочувати кілька кришок.

Фото: ілюстративне.

08/01/2022

You cannot copy content of this page