fbpx

Як з одного кущику петунії, отримати десять. Економія колосальна, а спосіб дуже простий

Як з одного кущику петунії, отримати десять. Економія колосальна, а спосіб дуже простий.

Петунія легко піддається живцювання, тому я вже давно для себе вирішила, що витрачатися на купівлю десяти-двадцяти кущиків не буду, а зроблю все по-хитрому. повідомляє Господарство

Щовесни я йду на ринок, купую парочку горщиків  петуній, даю їм трохи підрости і починаю живцювання.

Насамперед я готую підходящий для живцювання петуній ґрунт. Зазвичай це субстрат на основі торфу з додаванням перліту (перліт затримує вологу і грунт не так швидко пересихає). Його я засипаю в невеликі 100-грамові стаканчики з дренажними отворами. Ґрунт злегка притискаю та ставлю стаканчики в пластиковий ящик для зберігання фруктів або овочів. На дно ящика кладу поліетиленову плівку.

Тепер важливий момент! Беру свої підросли петунії і зрізаю з них живці довжиною 5-7 см. Якщо на них вже є бутони, то їх теж видаляю, аби процес вкорінення живців був швидшим.

Підготовка держака до вкорінення відбувається так: обриваю нижні листочки і бутони (якщо вони є). Добре проливаю ґрунт в стаканчиках.І вставляю живці в стаканчики з ґрунтом до рівня не обірваних листочків.

Після того, як всі живці пересаджені в стаканчики, роблю контрольний полив і відношу ящик в затемнене місце, зі сталою плюсовою температурою (під стіл у кімнаті). Накриваю ящик поліетиленовою плівкою. В такому міні-парничку зберігається висока вологість, яка необхідна для вкорінення живців. Кожен день потрібно провітрювати міні-парничок, аби не провокувати розвитку грибку. При необхідності поливаю.

Через 10-14 днів з’являться корінці і вже можна збільшити час провітрювання парничка. А через два дні можна зовсім прибрати плівку. Коли корінці повністю обплетуть землю в стаканчику, петунію можна висаджувати на постійне місце.

Ось так я з однієї рослини петунії отримую десять. Чого і вам раджу.

You cannot copy content of this page