fbpx

Як зрозуміти, що людина насправді вас не дуже любить

Краще позбутися ілюзій і від сумнівів. І будувати стосунки правильно. Або не будувати зовсім …

У вас чомусь з’явилися сумніви в тому, що якась людина, яку ви вважали другом, добре до вас ставиться? Ось чомусь з’явилися сумніви, хоча все нормально. Ви спілкуєтеся, обмінюєтеся думками, проводите разом час, пишете один одному, але щось ви засумнівалися в щирій любові або дружбі. Вам здається, ввижається, ви впали в оману і звинувачуєте хорошу людину, – так? А ви придивіться, прислухайтеся, поспостерігайте. Є безпомилкові ознаки, які зчитує ваша підсвідомість.

Так одна жінка приїхала читати лекцію зі своєю приятелькою. З подругою, – так вважала ця пані. Але щось останнім часом стало її напружувати і вселяти сумніви в щирих почуттях подруги. Не було підстав! Але коли вони вийшли з машини, вони побачили під ногами дрібну монетку. Цент або пенс. Або гривню. Лежить в грязі монетка. І подруга сказала голосно так: «Швидше підніми монетку! Це на удачу. А тобі удача сьогодні ох як знадобиться!»… Це було сказано неприємним тоном, з прихованою насмішкою і заздрістю.

Адже пані, яка читала лекцію, почала досягати успіху і добре заробляти. Їй аплодували. Її слухали. А подруга допомагала з організацією виступів, вона не вміла виступати і не хотіла брати відповідальність. Її влаштовувала друга роль і гарна винагорода. Але, очевидно, не зовсім влаштовувала. Згодом вона оббрехала пані-лекторку і принесла багато проблем. А дрібна монетка все показала відразу.

Є ознаки, за якими можна здогадатися, що нас не люблять. Недоброзичливо ставляться, хоча посилено маскують своє справжнє ставлення. Це прості ознаки, просто треба бути уважним:

«Гнилі компліменти» або «компліменти-химери». «Голова» компліменту красива така, хороша, мила. А хвіст – зміїний. Наприклад: «тобі так личить це плаття. Дуже красиве. Воно чудово маскує недоліки твоєї фігури!». Або «ти відмінно виступив. Так добре говорив! Я від тебе навіть не очікував. Зазвичай у тебе проблеми з промовами!». Або «ви так добре виглядаєте! Так схудли. Сподіваюся, ви нічим не нездужаєте!». Ці компліменти-химери дуже отруйні і залишають осад, хоча начебто нас похвалили. Приємність сказали. Пригостили ягідкою солодкою і гнилою наскрізь.

Людина шкодує щось для вас. Скупиться. Їй шкода дати нам щось, вона намагається, але не може себе пересилити. Собі бере все смачне, найкраще і багато. А нам дає за залишковим принципом. Вона на нас економить; це очевидно по її подарунках на свято і по її частуваннях. Які б добрі почуття людина не висловлювала, якщо собі вона бере все найкраще, а для нас шкодує, вона не любить нас.

Ви ловите на собі неприємний холодний погляд і помічаєте «архаїчну посмішку», – це посмішка древніх статуй, коли кінчики губ підняті, а очі не посміхаються. Вас вітають з успіхом або говорять хороше, але миготить ця посмішка, очі холодні, вираз обличчя не відповідає словам.

Вас критикують, причому критика деструктивна і руйнівна. Після критики не виникає бажання поліпшити щось або виправити, – після критики ви відчуваєте себе слабким. І не хочете більше робити те, що робите або хотіли почати. У вас зникають сили і натхнення, як по руках дали.

Людина жартує на ваш рахунок, просто жартує. Але жарти отруйні, вона не сміється разом з вами, а вас висміює. Часто це робить у присутності інших, зачіпаючи ваші вразливі місця начебто ненароком. Ви змушені сміятися разом з усіма, але вам неприємно від цих уїдливих жартів …

Вам стає якось важко перебувати поруч з цією людиною, навіть якщо вона близький друг чи родич. Ви відчуваєте напругу, намагаєтеся відійти подалі – емоційно чи фізично. Ви ловите себе на тому, що стали уникати тісного контакту, але ця людина не розуміє, знизує плечима і питає: хіба вона дала вам привід гірше до себе ставитися? Чому ви почали її уникати? Щось сталося, так? І ви змушені знову спілкуватися і виправдовуватися, говорити, що ви просто були зайняті чи ще щось видумувати.

Ця людина постійно говорить з вами на негативні теми. Наче підштовхує вас до поганих спогадів або намагається викликати погані емоції. Вона каже саме про те, що вам важко або неприємно чути, про те, що вас турбує. І розпитує саме про те, що вас засмучує. Напевно, вона просто не знає, що це ваше вразливе місце, так? Ні. Чудово знає. Тому про це і говорить.

Це прості ознаки. Якщо кілька з них систематично повторюються, навіть три або чотири, значить, ваші побоювання правильні, швидше за все. Вас не люблять. Як би не переконували у своїй дружбі або любові, – не люблять. І в душі таять недобрі почуття, які накопичуються і накопичуються. А потім викинуть на вас, на жаль. Тому спілкуйтеся на здоров’я, звичайно. Але не майте ілюзій, – вони дорого можуть вам обійтися.

Автор  – Анна Кір’янова.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – pixabay.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page