fbpx

Їду з Італії і серце мені стискається, коли думаю за свого єдиного сина та чого у нього доля така нещаслива. Але вже як мама їде, то все у нього буде добре, я гори зверну і ріки, лиш би моя дитина мала щастя!

Подалася я в світи не від доброго життя, адже чоловік перестав нам передавати гроші з заробіток і я порадилася з мамою та вирішила поїхати до нього. Думала, що не заробив чи ще щось, але виявилося все набагато банальніше – він мав другу родину.

І отак я й залишилася назбирати на дорогу і віддати борги та й роки мої тут пролетіли. Працювала і думала про щастя мого сина, щоб у нього все було, хай має старт в житті. Тому купила я йому й квартиру і машину, вивчила його, але вже йому тридцять п’ять років, а він і не планує одружуватися.

Спочатку казав, що ще замолодий, але зараз вже якраз вік, що треба женитися.

– Павлику, та навколо тебе дівчата мають крутитися, адже все у тебе є, що ж ти у мене такий безталанний. Що все маєш, а похвалитися не хочеш!

– Мамо, я не хочу аби мене дівчина любила через квартиру, – каже мені.

– Сину, але ж квартира – то елементарне, ти ж не мільйонер.

І така бесіда останні десять років, що я вже не витримала і приїхала додому.

– Я нічого не знаю, але ти мені маєш привести на вечерю свою дівчину, – кажу я синові.

Галя мені сподобалася і я вже так старалася і сина хвалити, розказувати за квартиру, за те, що я ще в силі й на онуків заробити, лиш би вже вони з’явилися.

– Галю, приходь якось серед тижня та поговоримо, – кажу я їй.

– Та я працюю, – каже вона, – хіба на наступну неділю.

І як я не чекала на неділю її в гості, то вона не прийшла. Я не розумію, що ще тим дівчатам треба, адже все в чоловіка є і ще й свекруха хороша, на все згодна, а вони носом крутять. Мій Павло й на вроду непоганий. Не скажу, що якийсь писаний красень, але й Галина теж не красуня.

Далі вже водив Павло дівчат щонеділі, а я вже й втомилася, бо наче відкрила вдома ресторан, що гості ходять, а прибутку ніякого.

Аж тут побачила ту Галину серед міста і кажу:

– А що це тебе давно не видно, обіцяла прийти і пропала.

– Ой, та я так забігалася, – каже вона, – я на неділю точно буду.

Я мило усміхалася, хоч мені й шкребли кішки на душі, бо я не розуміла, чого від моєї дитина носом крутити, якщо сама вже не є молодою.

Я знову наготувалася та стала чекати гостей і аж засяяла, коли на порозі стала Галина з батьком!

– Познайомтеся, це мій тато Анатолій, – відрекомендувала мені батька, – Я багато про вас татові розповідала…

Ну, це звичайно, приємно і чоловік непоганий, мило так побесідували. Галина на мою радість сказала, що прийде серед тижня і таки прийшла і знову з батьком. Я була трохи здивована, але подумала, що чоловік на пенсії, то й має купу вільного часу.

Аж тут на п’яту зустріч Анатолій мені й каже:

– Людмило, ви ж розумієте, чому Галя мене до вас приводить? Я давно удівець і хотів би запропонувати вам зі мною жити. Що ви на це скажете?

– Ні і ще раз ні!, – випалила я, – Я не проміняю своє життя вільної жінки на якогось чоловіка, який не має ні заробітку, ні власної квартири. Для чого ви мені, Анатолію, здалися? Пенсія мала, болячки вилазять і хати не маєте. Я мрію сина свого одружити та з рук спихнути на жінку, а не собі знайти пригоди.

Чогось Галя образилася і більше не приходить. Нічого, мама поруч, мама знайде дитині хорошу дівчину і не пошкодує ні грошей, ні часу!

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page