fbpx

З приходом зими не цвітуть орхідеї? 2 способи змусити їх квітнути БЕЗ добрив і хімії

Орхідея

Ах, орхідеї… Описувати всі красоти цієї кімнатної рослини не має ніякого сенсу, адже більшість шанувальниць домашніх квітів давно полюбили казково красиву орхідею за строкатий зовнішній вигляд і невибагливу натуру. Але що робити, якщо твоя домашня орхідея все ж вирішила проявити характер і відмовилася цвісти?

Справжньою окрасою рослина стає лише тоді, коли пишно і щедро цвіте. Змусити її це робити – завдання не з легких. Якщо не дотримуватися жорстких умови і не забезпечити квітці належний догляд, мрія про красиві орхідеї і залишаться мрією. На які хитрощі доведеться піти, щоб перемогти вперту орхідею і змусити її цвісти цілий рік? Давай розбиратися.

Ми розкажемо, що робити, коли не цвіте орхідея і як змусити її цвісти. Дві маленькі хитрощі допоможуть простимулювати квітку на пишне і буйне цвітіння, але головне – без жодної для неї шкоди.

Перед застосуванням цих методів врахуйте, що стимулювати цвітіння можна тільки у дорослих, здорових і відпочивших рослин. Ні в якому разі не проводь подібні експерименти над молодими і ослабленими орхідеями, а також над тими, які відцвіли зовсім недавно.

Спосіб № 1 – стимуляція перепадом температур

Орхідея

Не секрет, що кімнатна орхідея – не велика любителька сильних температурних перепадів. Вважається, що вона добре цвіте лише тоді, коли нічна температура не знижується відносно денної менше ніж на 6 градусів. Однак, якщо влаштувати вибагливій ​​красуні легкий стрес, вона тут же розпустить довгоочікувані бутони.

Рекомендуємо залишити цей метод стимуляції на весну. Коли температура в нічний час стане стабільною, а саме 16-18 ° C, виносьте орхідею на свіже повітря, на відкритий балкон або в сад. Якщо ж балкон засклений, ставте квітку ближче до відчиненого вікна.

Виносьте орхідею тільки на ніч, а вдень залишайте в приміщенні під сонячними променями. Листя будуть нагріватися від сонячного тепла і отримувати достатню кількість світла, а вночі, відповідно, охолоджуватися. В результаті двотижневого експерименту орхідея отримає стільки вуглекислого газу, що його кількості вистачить на розвиток коренів, листя і довгоочікуваних квітконосів.

Орхідея

Даний спосіб стимуляції цвітіння можна застосовувати і влітку, і на початку осені. Однак сам процес зростання квітконосів буде протікати довше, так як літні ночі зазвичай спекотні, а добовий перепад температури незначний. Ранньою осінню нічна температура сприятливо впливає на цвітіння орхідеї, але ось інтенсивність сонячного випромінювання з кожним днем ​​стає все менше і менше.

Восени, коли на вулиці ще холодно, але в приміщенні тепло, частіше провітрювати кімнату, в якій живе квітка. Тільки без фанатизму: орхідея терпіти не може протягів! Експерименти експериментами, але не варто забувати, що, якщо протягом усього року ви доглядали за орхідеєю абияк, а навесні вирішили вдарити по квітам зміною температурного режиму, це ні до чого доброго не приведе.

Спосіб № 2 – стимуляція посухою

Орхідея

Такий спосіб стимуляції можна застосовувати до всіх орхідей, які не потребують періодів спокою. Завдяки такому трюку в будь-який сезон, при будь-якій погоді і навіть в умовах недостатньої освітленості можна розбудити найвибагливіші квіткові бруньки через 1-2 місяці інтервального поливу.

Перше, що потрібно зробити, – різко збільшити інтервали між поливами. Наприклад, якщо раніше ви поливали квітку кожні 4 дні, то для стимуляції цвітіння необхідно робити це кожні 8 днів. Коли коріння і субстрат гарненько просохнуть після останнього поливу, почекай ще кілька днів (якщо жарко – 4, якщо прохолодно – 8) і тільки потім поливайте улюблену квітку. А якщо у вас зовсім немає часу без кінця перевіряти ґрунт і вираховувати дні, можете зробити простіше: збільшити сухий період удвічі.

При цьому важливо не проявляти до рослини жалість і не обприскувати листя і корінці. Крім того, на час стимуляції рекомендуємо виключити всілякі біостимулятори, магазинні і домашні добрива, а також гарячий душ.

Орхідея

Коли з’явиться довгоочікуваний бутончик, змініть режим поливу на звичайний і не удобрюйте рослину в період цвітіння. Якщо квітконос з’явиться восени або взимку, необхідно забезпечити додаткове освітлення. До речі, необов’язково підсвічувати всю рослину! Достатньо направити світло тільки на верхівку, уникаючи надмірного нагрівання квітки. Запам’ятайте: без належної підсвічування в осінньо-зимовий період свіжий квітконос навряд чи продовжить свій розвиток.

You cannot copy content of this page