fbpx

Запросила куму на день народження. Мало того, що прийшла на дві години пізніше, ніж треба, так ще й подарувала мені блокнотик дешевий, розміром з долоню. На 24 аркуші, десять з яких дитина обмалювала кульковою ручкою. Тобто, зрозуміло, що подруга чхати хотіла на моє свято

Хочу попросити поради у дівчат, які, можливо, теж стикалися з подібною ситуацією. Може, ситуація і проста на ваш погляд, але я не знаю, як вчинити. Історія про мене і мою подругу. Не просто подругу, а куму.

Справа така. Ми дружимо з п’ятого класу. Вчилися в одному класі, потім в одному університеті, потім я хрестила її доньку. Хрещеницю люблю безмірно, постійно купую їй подарунки і гостинці, з маленької сиділа з нею, поки батьки її їздили відпочивати і т.д., словом, вважаю їх своєю сім’єю.

Суть в тому, що в березні у мене був день народження, я зібрала друзів і сестер в ресторані ну і їх з малою звичайно запросила. Загалом, мало того, що вони прийшли на дві години пізніше, ніж треба, так ще й подарували мені блокнотик дешевий розміром з долоню. Блокнот на 24 аркуші, десять з яких дитина обмалювала кульковою ручкою. Тобто, зрозуміло, що подруга чхати хотіла на моє свято.

Словом, сунула вона мені при всіх цей блокнот, прокоментувавши фразою: “На тобі подарунок зі змістом”, а на моє німе запитання сказала: “Якщо не подобається – можеш викинути”. Потім вона зробила замовлення з найдорожчих страв для себе і дитини і залишок вечора поводилась весело і невимушено. Я в той момент сльози образи стримала, щоб не псувати собі свято, але все ж образа за цей вчинок залишилася, та й друзі потім сказали, що вражені її витівкою.

Спілкування у нас спершу зійшло нанівець з мого боку, але вона знає моє слабке місце (дитина) і що я за нею сумую. Сяк-так ми знову почали спілкуватися, але з мого боку вже немає такого ставлення до неї як раніше. Ця образа залишилася не обговорена між нами, в моїй душі вона залишилася. Через тиждень у неї день народження, і я не знаю, як мені бути…

Дарувати щось хороше бажання немає взагалі. Подарувати щось подібне мені не дозволяє виховання. Але в той же час дуже хочеться, щоб вона зрозуміла, як мені було неприємно і прикро.

Зазначу відразу, що вони з чоловіком люди дуже і дуже заможні, постійно літають відпочивати в спекотні країни і ходять в дорогі ресторани. З мого боку, звичайно, потрібно було на наступний же день або при нагоді підняти цю розмову і з’ясувати їхнє ставлення до мене, але час втрачено, а давати їй зрозуміти, що в житті є таке поняття як закон бумеранга дуже хочеться.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page