fbpx

Зі мною вчора сталася дивна ситуація. Після роботи я зазирнула до магазину. Як завжди, було багато людей. На касі утворилася черга. Переді мною стояла жінка із 5-річною донькою. Вона викладала на стрічку продукти, в основному овочі фрукти, а поруч її донька, дівчинка років п’яти. Настрій був прекрасний і я вирішила виконати маленьке бажання тієї дівчинки

Зі мною вчора сталася дивна ситуація. Після роботи я зазирнула до магазину. Як завжди, було багато людей. На касі утворилася черга. Переді мною стояла жінка із 5-річною донькою. Вона викладала на стрічку продукти, в основному овочі фрукти, а поруч її донька, дівчинка років п’яти.

Дитина ніяк заспокоїтись не могла, все просила у мами одну із шоколадок, що завжди наявні у при касовій зоні:

— У мене грошиків не вистачить, – сказала мама малій, – Пробач, давай татусику подзвонимо і запитаємо, коли він гроші отримає, тоді ми і придбаємо тобі шоколадку. Гаразд?

У дитини очі на мокрому місці, а мама розрахувалась і на вихід пішла. Знаєте, мене картина дуже вразила. Так прикро стало і шкода того янголятка. Узяла я найбільшу з усіх шоколадок, що на касі була, придбала і побігла наздоганяти ту жінку з дівчинкою.

Вони вже покупки у рюкзак пакували, коли я підійшла і вручила дівчинці шоколад:

— На, принцесо. То тобі від доброї феї подаруночок прилетів.

Справа в тому що у дитинстві я росла у бідній родині. Не мали ми грошей ні на що, навіть на їжі економили. Про цукерки і шоколадки я лиш мріяти могла. пам’ятаю. як дивилась на інших дітей, які їли солодощі. Тож дівчинку розуміла як ніхто і дуже хотіла малу порадувати:

— Що це? – розвернулась різко до мене її мама, – Ви хто така? нащо ви дитині солодке дали? Заберіть негайно? – вона перейшла на підвищений тон, – Чули? Нам нічого не потрібно, – і забрала той шоколад у малої. Поклала мені його на стіл і не пішла, а ледь не побігла з малою до виходу.

Тут же ще одна жіночка поруч стояла і вона дивлячись на мене похитала головою і сказала:

— Нащо ви те зробили? Вас хтось просив? У мене в самої троє онуків і я терпіти не можу таких “добрих” тьоть.

Я йшла додому дуже пригнічена. Хотіла зробити приємне дитині, а отримала на горіхи і від мами її і від чужої людини.

Нічого вже не розумію, що я не так зробила, чим була не права? Хіба виконати маленьку мрію незнайомої дівчинки уже вважається чимось надприродним і неправильним?

Що не так?

Олександра К.

14,03,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page