fbpx

Знаєте, таке хіба в якійсь мелодрамі можливе, але не в реальному житті – виявляється, я з колишнім будемо сватами

Коли Марічка почала говорити, що зустрічається з хлопцем, ми лише пораділи, бо вік такий, що вже треба, як не як скоро 25 років. Я, навпаки, хвилювалася, що засидиться в дівках, бо так буває, що дівчина гарна, але почне перебирати, то вже хлопці скінчаться, а в волоссі сивина.

Привела вона його до нас, такий гарний хлопчина, на кілька років старший, але думаю, дивно, що швидше не женився. Але, знаєте, для хлопця це не так страшно, як для дівчини. Хай би були щасливі і все – моє серце спокійне.

Ми з чоловіком довго радилися, як це все має бути з тим весіллям, бо це наша одиначка і хочеться і родину запросити і сватам показати, що беруть з гідної родини невістку. Я вирішила, що поїду до сестри в Італію, щоб заробити грошей, а він має тут якусь автомайстерню, то грошей зберемо швидко.

Вернулася я за пів року і добре заробила і вже почали готуватися на всю до весілля – замовили ресторан, музик, кухарку… Вже видали завдатки та купили сукню – все йде повним ходом.

Залишилося така формальність, як згодини аби познайомитися з батьками. Я собою страшенно пишалася, що й стіл зготувала і встигла до перукарки сходити, ну от все просто ідеально. Аж тут заходять свати і в мене падає серце в п’яти…

Мій колишній з жінкою, його сестра з чоловіком та батьки. Мені просто відбирає мову…

Ми з Василем зустрічалися багато років тому, страшно казати, що тридцять, але десь так. Я вже мріяла про фату і діток, бо після такого, кожен порядний хлопець мав би женитися. Але так не сталося – він одружився на кращій подрузі своєї сестри. Подруги розказували, що сестра їх звела і просто з шкіри вилазила аби вони були разом, а мене оббрехала. Ми були з різних сіл, тому я не могла піти до нього та все пояснити. Я не розуміла в чому я винна, а далі прийшла така думка, що якби він мене любив, то сказав би в очі, що одружується, що між нами нічого не може бути. Але ні, він просто зник.

Я тоді одружилася з Максимом і переконала, що він мій єдиний чоловік в житті. Тоді так треба було, але тепер я стояла навпроти Василя і не знала, що буде далі.

Сестра упізнала мене одразу, але зробила вигляд, що не знає. В її погляді я одразу прочитала, що цьому весіллю не бути. Ця жінка зробить все можливе аби моя донька, як і я, гірко розчарувалася в коханні, в тому першому, яке потім з теплотою згадуєш все життя. Тепер зрозуміло, чому племінник так довго заходився – з такою тіткою, яка всюди пхає свого носа ще й не таке буде.

Щодо Василя, то він теж мене впізнав і я не проминула того захопленого погляду, який він на мене кинув. Жінка його була низька та огрядна, яка все життя тяжко працювала на господарці, а сільська робота нікого не молодить. Після року на теплому морі, я немов помолоділа, хоч теж працювала цілодобово. Але це не порівняти з щоденною важкою працею.

Все застілля пройшло нормально, але думка про сестру мені не дає спокою. Я знаю, що якщо правда відкриється, то мене обвинувачуватиме і донька, і чоловік. Вже думаю поговорити з сестрою. Але не знаю як це почати і чи взагалі треба це робити і щось пояснювати такій людині.

You cannot copy content of this page