fbpx

Звичні дешеві лікарські препарати здатні захистити наш сад від шкідників та збільшити врожай незгірш дорогих хімпрепаратів

ДОСВІДЧЕНІ садівники і городники стверджують, що для захисту саду та городу від шкідників можна використовувати препарати з аптеки. Звичні дешеві лікарські препарати здатні захистити наш сад від шкідників та збільшити врожай незгірш дорогих хімпрепаратів.

Йод — відмінний антисептик, тож гріх не застосувати цю його властивість у профілактиці хвороб рослин, надто усілякої гнилі. Розчином 5-10 крапель на десять літрів води рекомендують обприскувати суницю перед цвітінням. Ця проста процедура знищує сіру гниль й активізує життєві сили рослин. Обприскування проводять двічі-тричі з інтервалом 10 днів.

Розчином крапля йоду на три літри води один раз поливають розсаду томатів, аби збільшити продуктивність і майбутні розміри плодів. Після висадження розсади в ґрунт можна провести йодне підживлення ще раз, додавши у відро з водою три краплі йоду. Норма поливу: літр під кущ.

Якщо змішати в 10 літрах води 40 крапель йоду з літром сироватки і столовою ложкою перекису водню, вийде чудовий засіб для боротьби з фітофторою.

Додавши до дев’яти літрів води літр нежирного молока і 10-12 крапель йоду, одержують розчин, що знищує несправжню борошнисту росу на огірках. Окрім того, йод входить до складу засобів, що запобігають пожовтінню листків в огірків і сприяють омолодженню пагонів.

«Зеленці» теж знайдеться застосування в присадибному господарстві. Нею можна замість садового вару змащувати рани на саджанцях при дрібному обрізуванні чи випадкових пошкодженнях.

40 крапель «зеленки», розчинені у відрі води, допоможуть врятувати томати від фітофтори, огірки — від борошнистої роси, слабкий розчин сприяє кращому зав’язуванню плодів вишні. Аби щоразу не вимірювати на око, можна розчинити флакон «зеленки» в літрі води, а потім потрошечку додавати у воду для обприскування.

Препарат трихопол застосовують як профілактичний засіб проти фітофтори: одна таблетка на літр води. Обприскують томати кожні два тижні.

Aспірин використовують для знезараження низькокислотного ґрунту від грибків. Достатньо у літрі води розчинити таблетку і полити «проблемну» грядку.

Окрім того, що рожевим розчином марганцівки (0,5 г на 100 мл) рекомендують обробляти насіння перед висіванням, аби знищити можливих збудників хвороб, які зимують на насінні, вона здатна послужити ще й для підживлення. Для цього у відро рожевого розчину (3 г на 10 л) слід додати на кінчику ножа борної кислоти. Це буде гарним ранньовесняним підживленням для суниці, малини, смородини й аґрусу, особливо на ділянках із піщаними ґрунтами.

Розчин марганцівки врятує суницю від сірої гнилі, якщо не забути обприскати кущики одразу після цвітіння.

У темно-рожевому розчині замочують картоплю перед садінням, а також насіннєву перед закладанням на тривале зберігання. Така обробка не подобається ані дротянику, ані хвороботворним грибкам.

Розчином марганцівки до того ж знезаражують ґрунт для розсади, миють стаканчики і горщики, у яких планують вигонку розсади та зелені, для профілактики обробляють теплиці і парники.

Єдине, чого не треба забувати при її використанні, — усе добре в міру. Занадто захоплюватися поливами «рожевою водою» не варто. Надлишок марганцю в ґрунті може несприятливо позначитися на розвитку культур.

За матеріалами – Добрий Господар.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news суворо заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Intermarium.news.

Фото – ілюстративне(pixabay.com).

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page