fbpx

1 мільйон гривень застави Остапа Стахіва пішло на ЗСУ

Галицький районний суд пом’якшив запобіжний захід головному антиваксу України, львів’янину Остапу Стахіву, пише львівське видання Захід.нет.

Проте, сплачену заставу в 998,8 тисяч гривень, яку за правилами мали повернути Стахіву, перерахували на спецрахунок для ЗСУ.

Події розвивалися наступним чином:

18 листопада 2021 року Галицький райсуд Львова арештував Остапа Стахіва на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Його підозрюють у порушенні ч. 1, 2 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

30 листопада Остап Стахів вніс заставу в зазначеній сумі. Однак, суд вирішив пересвідчитися чи Остап осудний і відправили його на психіатричну експертизу, згідно якої, Стахів психічно здоровий. В січні його відпустили під заставу, попередньо забравши закордонний паспорт та час від часу з’являтись в орган пробації.

30 березня Остап Стахів та його адвокат Микола Кремінець звернулись до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на особисте зобов’язання. Мотивуючи тим, що Стахів старанно виконує всі приписи, а на додаток активно волонтерить та допомагає переселенцям.

Більше того, Остап Стахів погодився на суді аби всю суму застави передали для потреб ЗСУ. Нагадаємо, що суму застави зібрали прихильники Остапа за 10 днів.

Прокурор Георгій Зенін не заперечив, тому суддя Олег Юрків на засіданні 31 березня змінив Остапу Стахіву запобіжний захід на особисте зобов’язання, заставу перерахували на спецрахнок Нацбанку для допомоги ЗСУ.

Ще Стахіву зняли арешт з частини майна – банківських карток, мобільних телефонів, флешок, комп’ютерів і повернули понад 73 тис. грн, знайдених під час обшуків у його квартирі.

З початку повномасштабного вторгнення Стахів збирав гроші на допомогу переселенцям, а тепер збирає на підтримку свого каналу у Telegram. Остапа й далі цікавить більше вакцинація та всесвітня змова, ніж війна в Україні.

Цікаво, що не так давно, нинішній «заступник голови» окупаційної адміністрації Кирило Стремоусов особисто приїжджав до Львова аби підтримати Стахіва.

Фото: скрін.

09/06/2022

You cannot copy content of this page