fbpx

10 ідеальних дачних будиночків, чия площа не перевищує 40 кв. м

Невелике, але функціональне житло.

Сучасні люди все частіше віддають перевагу невеликим будинкам, особливо коли розглядають облаштування дачі. Часто це відбувається з причин економії коштів, місця та ресурсів. І як важливо правильно продумати і організувати простір для зручного перебування в невеликому помешканні У цьому огляді представлені функціональні будинки з ідеальним плануванням, площа яких не перевищує 40 кв. метрів, пише Копилка.

1. The Edge: будиночок на скелястому березі

Котедж площею 30 кв. метрів.

Прекрасний котедж The Edge площею всього 30 кв. метрів залишає незабутні враження про проведену відпустку. Незважаючи на невеликі розміри, в будиночку є все необхідне для приємного проведення часу, а із закругленої дерев’яної тераси можна насолоджуватися мальовничими краєвидами Атлантичного океану.

2. Житло з покинутого вагона

Будинок, зроблений з покинутого вагона.

Житло з вагона, зроблене американцем Matthew de Boer.

3. Port-a-Bach: будиночок-контейнер

Port-a-Bach. Будиночок-трансформер.

Кілька нехитрих маніпуляцій і… контейнер перетворюється в компактний і затишний будиночок. Port-a-Bach розрахований на сім’ю з 4-х чоловік. Бокова стінка, відкриваючись, трансформується в двоярусне ліжко. Інші спальні місця «заховані» в меблевій стінці. Крім того, в будиночку є кухня і санвузол.

4. ProtoHaus: будинок на колесах

Площа ProtoHaus всього 12 кв. метрів, але в ньому є все, що необхідно для комфортної ночівлі.

5. Seelenkiste: житло для медитації і самопізнання

Будиночок для тих, хто дуже хоче побути на самоті.

Конструкція під назвою «Seelenkiste» є дипломним проектом архітекторів Matthias Prüger і Manuel Rauwolf. Цей мінімалістичний будинок призначений для одного мешканця, який переховується від міської суєти і бажає зайнятися самоаналізом або медитацією. Що стосується оригінальних особливостей планування «Seelenkiste» – між ярусами «заховане» ліжко.

6. 12.20: будинок для холостяка

Будинок розробив бразильський архітектор Alex Nogueira.

7. Hivehaus: будинок з розсувними модулями

Проектуючи цей будинок, архітектор надихався бджолиними сотами. Hivehaus має розсувну модульну систему, що складається з 3-х шестикутників. При бажанні господарі можуть самі змінювати планування будинку, площа якого всього 30,7 кв. метрів. Панелі легко пересуваються по спеціальному покриттю виїмок.

8. Будиночок Boise Tiny House площею 18 кв. метрів

Вузьке, але функціональне житло.

9. Eco Perch: відмінний варіант дачного будиночка

Цей будинок з екологічно чистої деревини Eco Perch можна побудувати всього за 5-7 днів. Його площа становить майже 40 кв. метрів. Всередині є все необхідне. Фахівці запевняють, що термін служби цього житла складе не менше 15 років.

10. Будинок на воді

Проживання в невеликих будинках корисне не тільки через фінансову економії, але і завдяки відновленняю емоційної рівноваги.

Читайте також: Як дати друге диxання радянським меблям: фото ДO і ПIСЛЯ вpажають

Сподобались ідеї? Діліться з друзями!

 

You cannot copy content of this page