fbpx

10 корисних властивостей рідини для миття посуду, про які ви навіть не здогадувалися

А ви знали , що рідину для миття посуду можна використовувати не за призначенням? У цього засобу маса незвичайних і корисних властивостей – і ось тільки деякі з них.

Знищуємо бур’яни

Не травіть корисні рослини і себе токсичними гербіцидами! Змішайте 1 ст. л. рідини для миття посуду, 1 склянку солі і 4,5 л оцту. Перелийте суміш в пульверизатор і обробіть бур’яни.

Будьте обережні: рідина не повинна потрапити на квіти і садові рослини!

Робимо холодний компрес

Наповніть пакет з герметичною застібкою рідиною для миття посуду і охолодіть його в морозилці. Це найпростіший варіант міхура для холодних компресів. При низьких температурах мило не замерзає, а набуває консистенції гелю, надовго зберігаючи холод. При побутових тpaвмах і удаpах річ просто незамінна!

Шукаємо місце проколу

Цей лайфхак напевно сподобається автомобілістам. Якщо шина почала спускати повітря, і вам терміново потрібно знайти місце проколу, розчиніть рідину для миття посуду в воді і розпорошіть її на поверхню колеса. Ви зможете легко виявити місце пошкодження камери по мильних бульбашках, які надуває потік повітря.

Читайте також: Цікавий салат “Мексика” – нічого варити не треба. Все змішав і готово!

Позбавляємося від мушок

Якщо надокучливі комахи заполонили ваш будинок, спробуйте позбутися від них за допомогою простої пастки. Наповніть високий стакан наполовину білим або яблучним оцтом, додайте в нього 6-8 крапель рідини для миття посуду і долийте до верху теплою водою – так, щоб на поверхні з’явилася густа піна. Залиште пастку в місці скупчення мушок і почекайте.

Приваблені солодким запахом комахи обов’язково вирішать перевірити, що знаходиться всередині склянки. А в’язка рідина не дасть їм вибратися назовні.

Захищаємо окуляри від запотівання

Нанесіть кілька крапель рідини для миття посуду на тканину і ретельно протріть нею лінзи з обох сторін. Після того як засіб повністю висохне, видаліть його залишки чистою серветкою і відполіруйте скло до блиску.

Змащуємо дверні петлі

Якщо скрипучі двері заважають вам спокійно жити, не витрачайте гроші на дорогі спреї – їх зможе замінити звичайна рідина для миття посуду. Нанесіть невелику кількість засобу на проблемні ділянки, кілька разів відкрийте і закрийте двері, щоб розподілити його по петлі – і насолоджуйтеся довгоочікуваною тишею.

Дбаємо про домашні рослини

Використовуйте нетоксичний інсектицид для захисту домашніх рослин від шкідників. Розчиніть дві чайні ложки рідини для миття посуду в склянці теплої води і обприсніть листя. Така обробка найбільш ефективно діє на тлю, білокрилку і кліщів.

Але: вибирайте максимально простий засіб без додаткових інгредієнтів – знежирювачів, хлору і антибактеріальних компонентів.

Прочищаємо засмічення

Якщо стандартні методи прочищення засмічення в туалеті не “працюють”, спробуйте налити в унітаз півсклянки засобу для миття посуду і залишити на 10-15 хвилин. Якщо і це не допомогло, додайте в чашу пару літрів окропу – так справа піде швидше.

Видаляємо жирні плями

Жиророзчинні властивості засобу можна використовувати не тільки при митті посуду. Вони також підходить для видалення жирних плям і глибоко бруду з одягу, килима, кахельної плитки та інших поверхонь.

Використовуйте рідину для миття посуду без відбілюючих компонентів, попередньо випробувавши її на малопомітній ділянці.

Робимо мильні бульбашки

Мильні бульбашки, хоча і коштують недорого, але вимагають пристойних витрат. Маленькі діти постійно їх розливають – і пляшечки із засобом влітку вистачає від сили на пару днів. Ми пропонуємо вам більш економічний варіант.

Змішайте 2/3 склянки рідини для миття посуду з 2-3 чайними ложками гліцерину (його можна замінити кукурудзяним сиропом). Розведіть суміш в чотирьох літрах води – цього об’єму вистачить надовго, тим більше що рідина виходить досить щільною, і бульбашки добре надуваються.

Джерело.

You cannot copy content of this page