fbpx

10 ПОМИЛОК при вирощуванні баклажанів

Помилка перша.

Занадто рання посадка насіння на розсаду призводить до зниження врожаю. 60-денна розсада дає на 60% більше врожаю, ніж 80-й денна.

Помилка друга.

При вирощуванні розсади в контейнерах її доводиться пересаджувати, а розсада баклажанів, її коренева система дуже погано переносить пересадку.

Саме тому насіння на розсаду краще відразу садити в торф’яні горщики, розсаду баклажанів краще не піддавати пікіровці.

Помилка третя.

Дуже часто розсаду баклажанів піддають 24-годинному підсвічуванню, а баклажанам для ідеального росту потрібен якраз короткий світловий день, так що якщо з 6 години вечора до 8 години ранку розсаду закривати високими фанерними коробками, тобто це можливість отримати урожай приблизно на два тижні раніше .

Помилка четверта.

Незважаючи на те, що баклажани і помідори належать до одного сімейства, висаджувати їх на грядці спільно  не можна. Їх не можна так само розміщувати навіть на одному підвіконні в розсадний період.

Помилка п’ята.

Вирощуючи баклажани, дачники дуже часто вважають, що при використанні в якості добрива гною, рослини не потребують підгодівлі азотними добривами. Це небезпечна помилка. Баклажани, крім азотних добрив, люблять підживлення компостом і настоями коров’яку. Періодично навколо рослин (особливо в холодний період) необхідно розсипати деревне вугілля або золу.

Помилка шоста.

Неправильний полив сильно впливає як на ріст самих рослин, так і на урожай. Баклажан чутливий до підвищеної вологості. Надлишок вологи призводить до розвитку грибкових захвоpювань, а так само ускладнює запилення. Брак вологи теж шкідливий, тому що коренева система розташована у верхньому шарі грунту. Баклажани потрібно поливати рясно, але без застою вологи, вода для поливу повинна бути теплою. При поливі не мочіть листя рослин, оскільки це може підвищити ризик розвитку захвоpювань у рослини.

Помилка сьома.

Баклажани люблять розпушування, але глибокого розпушування варто уникати, що не розрихлюйте грунт навколо рослини глибше, ніж на 3-5 см. Розпушування краще проводити після поливу.

Читайте також: Морква сходить на 3-5 день після сівби! як посіяти моркву без прорідження, але зібрати великий врожай

Помилка восьма.

Відомо, що баклажани дуже сильно розгалужуються. Цей процес краще тримати під контролем. Залишивши на рослині 3-4 паростки, інші краще видаляти, це ж стосується і численних квіток, особливо якщо погода не сприятлива. Якщо ж погода хороша, то кількість залишеної зав’язі можна збільшити, тут все залежить від конкретних погодних умов.

Помилка дев’ята.

При зборі плодів багато городників просто обламують їх, в результаті рослині наноситься тpaвма, утворюються paни, через які може потрапити iнфeкція. Краще при збиранні плодів користуватися ножицями.

Помилка десята.

Вчасно не видалили урaженe хвopoбами листя! Рослина може зapaзитися всілякої гниллю. Так що вчасно видаляйте хворe листя, пожовкле листя і те листя, яке торкається до землі. Коли з’явилися на рослині перші квіти – краще обірвати ті пагони, які будуть знаходиться нижче цих квітів.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page