fbpx

15 нeзaконно крутих лайфхаків з фольгою, які зроблять всю хатню роботу в 2 рази простішою

Тонкий лист прокатаного алюмінію є в кожному будинку. Тільки далеко не всі знають, як можна використовувати фольгу в господарстві і де вона може стати в нагоді. Ми підібрали 15 нестандартних способів застосування звичайної фольги в побуті, пише I Love Hobby.

1. У пральній машині

Скачайте з фольги пару кульок розміром з тенісний м’яч і киньте в барабан разом з білизною.

З речами не відбудеться нічого особливого, просто вони перестануть електризуватися. Так що – прощавайте, прилипучий поділ спідниці і собача шерсть на улюблених брюках!

2. Замість воронки

Навіщо вона потрібна, якщо є фольга, з якої можна за хвилину зробити конус і сміливо переливати будь-яку рідину.

Читайте також: ВІЗЬМІТЬ ЗВИЧАЙНУ ФОЛЬГУ І ПОКРАЩІТЬ СИГНАЛ WI-FI В 2 РАЗИ

3. Для зберігання бананів

Якщо обернути гілочки бананів фольгою, вони довше зберігатимуться, так як ви перекриєте доступ газу-етилену, який виділяють банани під час дозрівання.


4. Для ножиць

Щоб нагострити ножиці і видалити заодно іржу, просто поріжте ними шматочок фольги.


5. Для мангала і гриля

Зовсім скоро почнеться сезон шашликів, тому цей спосіб використання вам обов’язково стане в нагоді. Скачайте з фольги кульку і почистіть нею брудні решітки гриля і шампури, щоб видалити пригорілі залишки їжі. Після вам буде потрібно тільки їх сполоснути.

6. Для праски

Якщо покласти лист фольги на прасувальну дошку, ви зможете прасувати одяг з двох сторін одночасно, тому що фольга нагріється через пару хвилин.


7. Для батарейок

Якщо батарейки для пульта перестали працювати, спробуйте підкласти маленький щільний шматочок фольги. Вона продовжить ненадовго життя пальчикової батарейки, поки ви не купите нові.


8. Для меблів

Фольга прийде на допомогу навіть, коли потрібно пересунути дуже важкі меблі. Підкладіть під ніжки шматочки фольги, і вам буде набагато простіше, тому що фольга створить необхідне ковзання.

Читайте також: ЯК ПЕРЕВІРИТИ, ХТО СЛІДКУЄ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ ВАШ ТЕЛЕФОН


9. Для чищення срібла

Покладіть на дно мисочки алюмінієву фольгу, а на неї срібні прикраси. Розбавте в окропі харчову соду (50 г на літр води), почекайте трохи, щоб піна осіла, а потім залийте срібні вироби цим розчином. Зачекайте кілька хвилин, і ви побачите, як ваше срібло почне світлішати.

10. Для зберігання селери

Якщо вийняти селеру з магазинної упаковки і обернути в фольгу, вона буде зберігатися кілька тижнів!

11. Для захисту духовки

Щоб захистити дно духовки від жирних бризок і пригорілої їжі, постеліть фольгу на решітку. Так духовку доведеться мити рідше.

12. Для солнцелюбивих рослин

Фольга допоможе світлолюбивим рослинам прийти в форму після довгої зими. Залишайте саморобний світловідбивач з картонної коробки, зрізавши одну з її сторін, а потім обернувши фольгою блискучою стороною назовні. Помістіть коробку на підвіконні, і ваші квіточки, купаючись в сонячних променях, швидко наберуться сил!

До речі, фольга також відлякує мурах і слимаків, якщо нарізати її смужками і зробити спіднички навколо кущів. Комахи просто не зможуть перелізти через гострі краї фольги.

13. Для фарбування

Якщо збираєтеся підфарбувати меблі, двері або стіни, оберніть фольгою невеликі деталі і фурнітуру, щоб захистити їх від випадкового фарбування.

14. Для видалення іржі

Фольга відмінно видаляє сліди іржі. Спробуйте протерти нею старий кран, використовуючи замість залізної губки.

15. Для очищення жиру і пригорілої їжі

Фольга м’яко очистить пригорілі підноси, не залишаючи на них подряпин. Додайте трохи засобу для миття посуду, розвівши його в гарячій воді і протріть брудний посуд.

Ми вже випробували ці лайфхаки і просто в захваті!

You cannot copy content of this page