fbpx

15-річний школяр виготовляє портативні зарядні пристрої для ЗСУ

У 15-річний львівський школяр Захар Щурко виготовляє портативні зарядні пристрої для військових, якими можна зарядити понад 15 мобільних телефонів або рації та дрони.

Захар тільки закінчив 9 клас, але каже, що здатність до конструювання у нього від дідуся у спадок. Та, очевидно, що його давно тривожила електрика в домі, яка часто пропадала і хлопець думав розробити павербанк.

Але такий задум постійно відкладав. А під час повномасштабного вторгнення зрозумів, що цією розробкою може допомогти ЗСУ і здійснити свою мрію.

“Я вирішив, що саме у цій сфері я досить непогано розуміюсь, що я можу це добре зробити і бувши тут, у Львові, зможу допомогти такими приладами, щоб вони змогли зарядити квадрокоптери, ноутбуки у лісі”, — каже Захар.

Гроші на винахід взяв зі скарбнички, яку разом із братом збирав на ноутбук і велосипед. Вчиться на відеоінструкціях в інтернеті та читає технічні статті, а загалом витрачає до двох тижнів на один прилад.

“Я вже розумію, що куди потрібно ставити, під’єднувати, де купити запчастини…Мені говорили, що це пішло від мого прадідуся, бо він теж любив таке майструвати, конструювати”, — розповідає школяр.

Сам повербанк може заряджатися від сонячної панелі, яка йде в комплекті, або від зарядки на 220 вольтів чи прикурювала. Для цього в пристрої є 4 USB-входи, одна автомобільна розетка та ще одна звичайна.

До кінця літа школяр хоче виготовити щонайменше десять повербанків, а першу модель відправить до 1 батальйону 92 бригади ЗСУ.

Фото: dev.ua.

08/06/2022

You cannot copy content of this page