fbpx

18 травня – День ікони Божої Матері «Неупиваєма Чаша». Історія, молитва, в чому допомагає

Ікона Богородиці «Неупиваєма Чаша» з давніх часів шанується всіма православними християнами. 18 травня будь-які молитви Богородиці перед цим образом мають особливу силу змінювати долю в сторону любові і віри в Господа.

Дивовижна історія появи чудотворної і цілющою ікони Богоматері «Неупиваєма Чаша» передається з покоління в покоління. Важко уявити, але до 1878 роки ніхто не знав про цей образ.

Згідно з переказами, виявлений чудотворний образ був за допомогою відставного солдата,який довгий час вів розгульний спосіб життя. Від непомірного пияцтва він повністю розорився, а на завершення не зміг ходити: від алкоголю у нього віднялися ноги.

В одну з ночей до солдата уві сні з’явився старець, осяяний неземним сяйвом. Він звелів п’яниці відправлятися в найближчий монастир і відслужити молебень біля ікони Божої Матері «Неупиваєма Чаша». На ранок солдат, не маючи ні грошей, ні можливості піти в монастир пішки, не став виконувати наказ. Однак на наступну ніч старець з’явився знову, намагаючись переконати солдата.

На третю ніч гість був настільки грізний і суворий, що солдат волею-неволею відправився в монастир. За свідченням живучих в той час односельчан, більшу частину шляху до монастиря в місті Серпухові солдат виконав поповзом.

У монастирі після почутого прохання солдата всі здивувалися: ніхто не чув про ікону з назвою «Неупиваєма Чаша». Після хтось припустив, що мова йде про Богородицю, зображену зі старовинною чашею в руках. Яке було здивування служителів монастиря, коли на зворотному боці ікони вони виявили написану назву, сказану їм солдатом!

Після завершення молебню безнадійний п’яниця повністю зцілився і до кінця життя більше не торкався до спиртного.

Як святкують день святої чудотворної ікони?

18 травня у храмах відзначається день шанування святого образу «Неупиваєма Чаша». Святкова літургія проводиться в пам’ять про чудесну появу ікони, а молитви про зцілення від поганих звичок і хвороб мають особливу силу.

Родичі хворих на алкоголізм, що мають наркoтичну або будь-яку іншу залежність приходять помолитися іконі і вблагати Богородицю позбавити їх сім’ї від важкої недуги.

Цей чудотворний образ допомагає позбутися від шкідливої ​​пристрасті, вилікувати багато духовних і тілесних хвороб, що виникають на тлі зловживання спиртним.

У цей день суворо заборонено:

– вживання будь-якого алкоголю

– куріння

– будь-які хибні і не варті християнина розваги

Молитва перед іконою «Неупиваєма Чаша»:

«О, Премилосердна Владичице! До Твого заступництва нині прибігаємо, молінь наших не погорди, але милостиво почуй нас: дружин, дітей, матерів і тяжкою недугою пияцтва одержимих, і того заради від матері своєї – Церкви Христової і спасіння, братів і сестер наших зціли. О, Милостива Мати Божа, торкнися сердець їх і скоро відведи від падінь гріховних, до рятівної помірності приведи їх. Умоли Сина Свого, Христа Бога нашого, хай простить нам гріхи наші і не відверне милості Своєї від людей Своїх, але нехай укріпить нас у тверезості і цнoтливoсті. Прийми, Пресвята Богородице, молитви матерів, про чад своїх сльози проливають, дружин, за чоловіків своїх ридаючих, чад, сірих і убогих, заблудлих залишених, і всіх нас, до ікони Твоєї припадаємо. І нехай прийде цей крик наш, молитвами Твоїми, до Престолу Всевишнього. Покрий і збережи нас від лукавого і всіх підступів ворожих, молитвами Твоїми позбав нас вічного осуду, та зішли на нас милість Божу в нескінченні віки віків. Амінь».

За словами священнослужителів, кожна по-справжньому віруюча людина може змінити своє життя за допомогою віри в Бога і молитов в це велике свято. Ми бажаємо вам душевного спокою і щастя.

You cannot copy content of this page