fbpx

19-річна кулеметниця з Прикарпаття повернулася з фронту, щоб отримати диплом з відзнакою

1 вересня відбулися урочистості з нагоди Дня знань в Івано-Франківському фаховому коледжі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На подвір’ї вишу зібралося близько чотирьох сотень першокурсників, серед почесних гостей – цьогорічна випускниця коледжу, юна письменниця, громадська активістка, кулеметниця одного з підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оксана Рубаняк.

Війна не завадила Оксані закінчити коледж. Вчилася дистанційно, в окопах, в перерві між боями. І навіть здала державний іспит, але диплом не отримала, бо коли його вручали – була на фронті.

Ректор вручив дівчині диплом молодшого спеціаліста з відзнакою. Тепер Оксана стала студенткою Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ зі спеціальності “Публічне управління та адміністрування”.

На фронті Оксана з травня. Пішла доброволицею. Служить в сімдесят другій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. В своєму кулеметному взводі – вона єдина дівчина.

«Кожен з нас воїн на своєму фронті – економічному, освітньому, інформаційному та військовому. Щиро вдячна рідному коледжу, університетові за ту допомогу, яку всі надсилають нам на фронт. Це і продукти, і амуніція, і кошти. Це для нас велика допомога. Наш університет у цьому є прикладом для багатьох. Дякую усім. Ми обов’язково переможемо», – сказала Оксана Рубаняк.

Своєю чергою Оксана вручила символічний студентський квиток першокурсниці Анастасії Зоріній. Дівчина родом з села Степанівка Херсонської області і цьогоріч вступила до Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ на спеціальність «Прикладна математика».

Фото: pnu.edu.ua.

09/03/2022

You cannot copy content of this page