fbpx

19 жовтня: свято,історія і традиції наших предків

В церковному календарі це день вшанування пам’яті апостола Фоми, одного з 12 учнів Ісуса Христа. Інші назви свята: «Хома», «Фома Хлібник», «Фома Невірний», «Денис Позимній і Хома», «Великі крома».

Спочатку Фома був звичайним рибалкою в Галілеї. Але почувши проповідь Христа, він кинув дім і всі справи і пішов слідом за Ісусом. Після воскресіння, коли Спаситель явився учням, Фоми не було поруч. Тому він не повірив словами апостолів. Сам Ісус з’явився перед ним через 8 днів і навіть дозволив доторкнутися до ран. Фома розкаявся у зневірі, потім жив і проповідував у багатьох куточках світу.

Джерело

Чого не можна робити 19 жовтня

Це дуже нeбезпечний енергетично день, ви можете стати жepтвою ненавмисного пpuстріту. Якщо хтось вас похвалив або буркнув щось недобре скажіть тричі: “Твої мови – тобі в плечі, твої думи – тобі в суми.” Зaздрити і думати пoгано про когось теж не можна. Якщо у вас багато oбраз, то не висказуйте їх близьким, а скажіть у відкрите вікно. Тоді вітер віднесе всі слова, не буде cкандалу, а душа ваша заспокоїться. Також намагайтеся тісно не контактувати з малознайомими людьми.

Приказки і прикмети

Якщо на Хому вітру немає, чекай швидких холодів.

19 жовтня купчасті хмари на небі з’являються в цьому році в останній раз.

Читайте також: Гороскоп на 19 жовтня для всіх знаків Зодіаку: Близнюки тримайтеся подалі від скандалів і небезпечних для здоров’я ситуацій

Якщо дим 19 жовтня стелиться, то незабаром варто чекати непогоди.

Хто народився на Хому — багатим буде, доживе до старості.

Якщо 19 жовтня земля покриється снігом, справжня зима розпочнеться 22 листопада.

Якщо випаде сніг у Фомин день 19 жовтня, а на деревах ще є листя, то він скоро розтане.

Якщо на Хому побачити північну птицю – можна чекати ранніх холодів.

На Хому окраєць хлібна дається тому, хто здоров’ям не сильний.

You cannot copy content of this page