fbpx

2,5 млн. українців повернулися в Україну

5,3 мільйона громадян України втекли до Європейського союзу з початку російського вторгнення, – свідчать дані прикордонної агенції ЄС Frontex, пише Європейська правда.

Враховуючи й не громадян України, то загальна кількість переміщених осіб, які в’їхали до ЄС, становить 7 мільйонів людей.

Останніми тижнями спостерігається тенденція, коли в Україну повертається більше людей, ніж залишає країну. З 25 по 31 травня ЄС залишили майже 260 тисяч українців, а загалом, з початку війни, на батьківщину повернулися 2,3 мільйони українців.

Станом на 23 травня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні вперше зменшилась. Загальна кількість нині оцінюється у 7,1 мільйона осіб, що на 11% менше, ніж із 3 травня.

Польща та Румунія й далі приймають найбільшу кількість прибулих: 147 000 та 32 800 українських біженців відповідно перетнули кордони країн у період з 25 по 31 травня.

Прикордонний рух залишається стабільним, серйозних пробок на кордоні немає. Щодня в Україну в’їжджає близько 144 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Frontex також повідомило, що агентство направило 477 офіцерів і співробітників уздовж усього східного сухопутного кордону ЄС, у тому числі 340 до країн, що межують з Україною, для підтримки національної влади у прикордонному контролі.

Фото: ЄП.

06/03/2022

You cannot copy content of this page