fbpx

20 тисяч пар вовняних шкарпеток для ЗСУ зв‘язали фіни за тиждень

Фінська диригентки українського походження Даля Стасевська відкриватиме новий концертний сезон програмою “Лиш боротись – значить жить!” у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика. Попри те, що Даля є головною запрошеною диригенткою Симфонічного оркестру Бі-Бі-Сі (Велика Британія) і головною диригенткою Lahti Symphony Orchestra, (Фінляндія), вона активно волонтерить для ЗСУ.

Даля не просто приїхала провести концерт, а привезла позашляховик для ЗСУ битком набитий різними необхідними речами. Зокрема 10 тисяч пар вовняних шкарпеток, які спеціально сплели для українських захисників фінські жінки, адже у фінів вже був такий досвід, коли Союз напав на Фінляндію в 1939 році

Даля розповідає, що не сподівалася, що на її заклик відгукнеться так багато людей.

“Я була вражена від тої кількості шкарпеток, яку нам принесли, – зізнається Даля. – Думала, буде тисяча пар. А нам вдалося зібрати 20 тисяч. Приносили вовняні вироби сім’ями. Зараз ми привезли десять тисяч пар шкарпеток та автівку, заповнену потрібним для військових спорядженням. Там є спальники, прилади нічного бачення, ліхтарики й інше. У нас матері в’яжуть своїм дітям шкарпетки, бабусі, дідусі в’яжуть своїм внукам шкарпетки, у якийсь момент цього літа я сама навчилася в’язати шкарпетки. Це в нас така традиція”.

Наступну партію шкарпеток волонтерка привезе на наступний місяць, пише Еспресо.

Фото: колаж.

10/07/2022

You cannot copy content of this page