fbpx

4 речі, які обов’язково слід зробити кожній жінці на Стрітення Господнє

15 лютого православні християни відзначають одне з найбільших свят Стрітення Господнє. Це свято пов’язане із зустріччю 300-річного старця Симеона і немовляти Ісуса, якого Діва Марія принесла до храму на 40-й день після наpодження. Ця зустріч інтерпретується як зустріч людства і Бога.

З цим днем ​​пов’язано багато традицій і прикмет. Давайте ж розберемося, які 4 справи обов’язково варто зробити жінці в цей день.

У цей день кожній жінці слід відмовитися від побутових клопотів. Відкладіть прання та інші побутові клопоти на інший день. Підготовку слід проводити напередодні, щоб свято зустрічати в чистому будинку. Не потрібно також в цей день займатися вишивкою, шиттям або в’язанням. З давніх часів вважалося, що в цей день жінка повинна відпочивати або молитися. Але вже точно не важко працювати.

Звичайно ж головним і важливим правилом в цей день є молитва. Жінці варто відвідати храм і помолитися за здоров’я рідних і близьких. Молитва в цей день має велику силу. Так що ваші прохання обов’язково будуть почуті.

Також варто набрати додому свяченої води і принести освячену свічку. Стрітенська вода володіє такими ж цілющими властивостями, як і водохресна. Таку воду слід пити дітям, а також людям, які хворіють. Святою водою кроплять кути будинку, щоб ніяка біда в нього не заглядала.

Читайте також: 15 лютого – Стрітення Господнє: чого не можна робити в цей день

Стрітенська свічка є символом світла і очищення її слід запалювати перед молитвою. Вважається, що світло цієї свічки очищає будинок від негативу і береже його мешканців від біди.

У цей день жінці потрібно постаратися захистити себе від негативних думок, сварок і лихослів’я. Варто утриматися від лайок. А провести цей день потрібно з приємними для вас людьми або ж сім’єю.

Також можна покликати гостей до хати. Це не тільки зарядить жінку позитивними емоціями, але також приверне до неї удачу на весь рік.

Опубліковано 14 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page