fbpx

5 «іноді» на шляху до щастя від Пауло Коельо

Ми всі маємо в силу, щоб знайти свою власну долю, здійснювати «подвиг добрий» і втілити в життя нашу «особисту легенду». У нас завжди є вибір, навіть якщо він нам не подобається або не підходить. Ми не сліпі в наших почуттях, навіть якщо задихаємося без потрібних нам людей. У нас завжди є сили переступити будь-яку перешкоду, яку ми самі ж собі спорудили, як стіну з проблем.

Ми всі народжені переможцями, але роки вбuвають в нас віру в себе. Ми можемо стати тими, ким хочемо, отримати все те, що нам потрібно, ми в силах підкорити будь-яку вершину, просто нам страшно вийти з «зони комфорту», ​​зламати звичний графік або просто сказати «ні», коли ми точно знаємо, що це «ні» відкине нас від нашої мети ще на пару років.

Я пишу цю статтю, як людина, народжена в XX столітті, але прийшов до «усвідомлення реальності» лише в XXI. Звучить так, ніби осягнути життєві закони можна лише через сторіччя, але ця стаття присвячується всім тим, хто зможе зрозуміти мене, ту, яка була породжена не в роки «iPhonів» та інших гаджетів.

Давайте спробуємо проаналізувати 5 основних «іноді» на шляху до щастя від Пауло Коельо. Також варто зробити акцент на тому, що ж все-таки ІНОДІ потрібно зробити, щоб стати щасливішими:

1. Іноді ти повинен побігти, щоб побачити, хто побіжить за тобою

Ми всі помиляємося. У кожного є шанс на другу спробу. Щастя і сила всередині нас можуть зламати будь-які гори, але головне, що нам потрібно, це впевненість в тому, що ми комусь потрібні. Тільки віра в те, що нас люблять і цінують з нашими маленькими недоліками і не завжди успішними ідеями, окрилює і дає стимул побачити світло навіть в темній кімнаті.

Ми всі падали, правда, не всі піднімалися, але ті, хто все-таки знайшли в собі сили жити далі, не опускаючи руки, повинні бути вдячні не лише внутрішньому стержню, а й людям, що простягнули їм руку допомоги в потрібний момент.

Іноді краще ризикнути і знайти можливість зробити ще один крок. Можливо туди, куди йти страшно, але дуже хочеться. Адже пізнати те, на що ти здатний можна лише ризикнувши. Сидячи на місці, ближче до мети не будеш. І якщо ти побачив підтримку в особі близьких, зміг знайти сили від їх впевненості в твоєму успіху, то знай – поруч з тобою потрібні люди.

Боязнь ризику закладається в нас ще з маленьких років. Коли ми чули: «не ходи туди», «не чіпай це», або просто «ні», нас обмежували. Ми звикли, що в будь-якому починанні завжди повинні бути рамки, які переходити не можна. Нас змусили повірити, що від нас мало що залежить. Хоча насправді від нас залежить головне – наше щастя.

2. Іноді ти повинен говорити м’якше, щоб побачити, хто насправді прислухається до тебе

Ніколи не бійся зробити помилку, адже те, що ти вважаєш за потрібне і правильне, на даному етапі потрібно і правильно конкретно для тебе. В даний момент життя ти не можеш вчинити інакше. В цю хвилину весь ти і весь твій вибір. Нехай через рік все змінитися, але ти знаєш, що чинив так, як веліло тобі твоє серце. Твоє, а не чуже. Всі рішення повинні ґрунтуватися на твоєму бажанні жити і вижити, а не на чужій думці і рішенні.

Часто нами користуються, щоб перекласти вину зі своїх плечей, вбuти час або знайти матеріальну вигоду, але ж і ми часто свідомо чи несвідомо користуємося іншими. Вчися доносити до людей те, що ти хочеш їм сказати, а не те, що вони бажають почути.

У людей є властивість «включати захист», але ця броня злітає, якщо перед ними потрібна і близька людина. Не бійся говорити те, що думаєш, адже той, кому важливо, обов’язково почує тебе з першого разу і зробить для себе висновки. А той, кому байдуже, не зрозуміє і після тривалих дебатів. Будь уважнішим до того, що говориш близьким, адже твої поради – це їх рішення в майбутньому. Навчися розпізнавати людей, але не діли їх на «поганих» і «хороших», а розділяй на «своїх» і «чужих».

Читайте також: Тихий вбuвця сім’ї та шлюбу

У кожному з нас є багато хорошого і багато поганого, ми самі вибираємо, ким бути для потрібних нам людей. В нашій душі щодня йде битва ангелів і демонів. І щодня хтось перемагає, а хтось програє. Але потрібно пам’ятати, що навіть всередині темної сторони є благі наміри. Варто тільки згадати теорію «Інь і Янь», і жити стане простіше.

3. Іноді ти повинен зробити крок назад, щоб побачити, хто ще стоїть на твоєму боці

Вслухайтеся в слово «paбство». Воно може бути фізичним і моральним. Моральне paбство небезпечніше, адже тiло може поміняти географічне положення, змити з себе бруд, може поміняти температурні режими з «холоду» на «тепло», а ось душа – вона paб на століття. Моральний paб не зможе зрушити тiло, адже кордони такого pабства – це рішення інших людей. Тiло рухоме, а у душі завжди є рамки.

Тільки якщо ми зрозуміємо, що наше життя коротке, що в ньому є лише один головний герой – це ти сам, а всі навколишні – це масовка, тільки тоді ти зможеш правильно прожити решту життя. Не можна дозволяти іншим керувати твоїм життям. Саме ти господар кожного свого дня. Ти цар і володар своїх рішень. Твій вибір – це закон твого життя.

Тільки усвідомивши, що ти всесильний, і твій внутрішній світ ширше раніше відомих рамок, ти зможеш робити неможливе. Зрозумій, потрібно встигнути жити, а не бояться і усвідомлено закривати себе в клітку.

Не бійся ризикувати. Тільки ризикуючи, ти зрозумієш, хто підтримує твої починання. Хто не засудить, а просто дасть пораду. Хто не відвернеться і не скаже: «А я тебе попереджав», а обійме після невеликої невдачі. Пишайся тими, хто поруч не фізично, а морально. Адже сила не в тiлі, а в дусі. Сила в умінні ризикнути і все-таки побачити, хто приймає тебе, в тому, щоб не боятися і не жити в брехні.

4. Іноді ти повинен приймати неправильні рішення, щоб подивитися, хто з тобою, коли все руйнується

Тільки психологічно сильна людина зможе визнати свої помилки, подивитися людям в обличчя і сказати: «Так, я шукаю виправдання собі, але я точно знаю, що вся вина лежить на мені». Такі люди зможуть почати все з нуля. Вони підуть по дну, але знайдуть вихід до  до нових берегів. Шлях буде довгим, але він того вартий.

Не всі підуть за тобою у важкі часи. Хтось залишиться біля розбитого судна, не вірячи в твої сили, хтось попливе до нових кораблів, в надії знайти більш легкий шлях порятунку, а хтось просто, мовчки, піде в порожнечу. Когось забере час, а когось заздрість, але ті, хто підуть з тобою від дна до вершин, не боячись перешкод, зможуть надихнути тебе. Тільки такі люди візьмуть трубку о 3 годині ночі і скажуть: «Ти все зробив правильно, просто час ще не настав». З такими людьми хочеться жити, вони роблять нас сильнішими своєю присутністю, іноді словами, але частіше розумінням і вірою в наші сили.

5. Іноді ти відпускаєш того, кого любиш, щоб подивитися чи любить він тебе настільки, щоб повернутися

Ніколи не можна боятися відпустити когось. Адже коли люблять – не йдуть. Не можна взяти перерву до кращих часів, або думати, що поруч з коханим не можна побудувати кар’єру. Тільки коххані чоловіки досягаю висот, тільки кохані жінки стають красивішими і красивішими день у день. Адже щастя приховати не можна, воно як магніт вабить до себе лише хороші новини, позитив і успіх.

У любові сила життя. У любові прагнення стати краще. Всі ж знають, що не «відрікаються люблячи». Не бійся відпустити тих, кого ти тримаєш. Зрозумій, все життя тримати їх ти не зможеш, сил не вистачить. Іноді потрібно просто знати, що тебе не залишать.

Колись потрібно зрозуміти, що любляче серце завжди знайде дорогу додому. Любляче серце знає, що кращого шукати не потрібно, воно вже поруч. Зрада – це вибір. Той, хто любить, вибирати не стане.

Ми всі знаємо, де наш будинок. У будинку нам важлива не форма, не стіни з вікнами і двері, в будинку нам важливий зміст: затишок, легкий пил на старих фоторамках, шум стрілок годинника на стіні в передпокої, скрипуча дошка на підлозі біля входу, дитячий тайник, сонячний зайчик на лівому кутку килима і інші дрібниці. Можна побудувати новий будинок, але в ньому вже не буде тих старих звичних деталей. Не можна повторити історію, не можна шукати людей схожих на людей з минулого. Взагалі в житті багато чого повторити не можна, потрібно просто цінувати все важливе в конкретний момент і не боятися говорити «люблю», коли відчуваєш це. Життя коротке, боятися взагалі не потрібно …

Живи, ризикуй, вчися і помиляйся. Адже в кінці шляху з тобою поруч залишаться ті, кому можна вірити. А з таким тилом успіх тобі гарантований.

Автор-Марина Познякова

Джерело.

You cannot copy content of this page