fbpx

5 незвичних видів яєчні, які ви точно не готували

Всі ми знаємо про те, як готувати яйця-пашот, тортилью або фріттату. Або як мінімум чули, що це за страва і де її готують. Ми вирішили зробити добірку з менш популярними стравами з яєць, про які мало хто чув, а даремно. Адже їх безсумнівно варто приготувати!  Джерело

Шакшука

Шакшука з’явилася в Північній Африці, але батьківщиною для неї став Ізраїль. Існує багато її рецептів, але основа незмінна – яйця повинні смажитися на соусі з томатів і перцю. Традиційний сніданок в Ізраїлі практично в кожній родині відрізняється за складом, так що можете сміливо експериментувати. Головне – не забувайте про основу. Без неї це буде не шакшука!

Читайте також: Якщо ви шукаєте свій ідеальний рецепт пасок, тоді спробуйте спекти за цим рецептом, не пошкодуєте. Віденське тісто цей рецепт пасок залишиться з вами назавжди

Яйця Орсіні

Доведеться попрацювати над цим рецептом, але результат того вартий! Адже він дозволяє приготувати ідеальні яйця для тих, хто любить ідеально приготовлений білок, але рідкий жовток. Секрет в тому, що в цій страві жовтки відокремлюються від білків на початку готування і залишаються осторонь. Білки збиваються в повітряну піну і запікаються, а тільки тоді, в кінці готування, ми додаємо жовтки і вершкове масло. Це популярна закуска в Італії, яка доповнюється сиром і томатами.

Норвезький омлет

Від звичного нам омлету норвезький відрізняється саме тим продуктом, з яким асоціюється у нас ця країна. Це солона риба. Вона, в поєднанні зі збитими яйцями і солодкою цибулею, які підсмажені на легкому вогні, роблять цей сніданок ніжним і незвичайним для нас. Для норвежців ж це звичайний омлет.

Тамагоякі

Національна гордість японців – місцевий омлет тамагоякі. Курячі яйця збивають разом з соєвим соусом. А ще з медом або цукром, бульйоном і приправами. Його готують, кілька разів перевертаючи під час смаження. І подають, загортаючи в нього різні начинки: морепродукти, рибу, рис. Але кожен може приготувати такий омлет в домашніх умовах і загорнути туди будь-які продукти, які більш звичні нам до сніданку: сир, овочі, гриби.

Яйця Кокот

Для їх приготування знадобляться порційні формочки. Ну або підійдуть просто формочки під кекси. Спочатку на дно форми потрібно покласти начинку: гриби, м’ясо, креветки, овочі – все, що душі завгодно. Можна посипати сиром. Головне – одне яйце акуратно розбивається на верхівку. Готують їх в духовці, а ще краще – на водяній / паровій бані.

You cannot copy content of this page