fbpx

69% українців хочуть покарання для колаборантів – опитування

Переважна більшість українців виступають за притягнення до кримінальної відповідальності людей, які співпрацювали з окупаційною владою – такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

“69% респондентів вважають, що тих, хто працює в окупаційних адміністраціях, потрібно притягнути до кримінальної відповідальності. Коли йдеться про лікарів, то 66% проти притягнення їх до відповідальності. Щодо інших категорій ситуація менш однозначна”, – зазначають соціологи.

52% українців підтримують покарання для місцевих бізнесменів-колаборантів,

51% – для осіб, які отримали паспорт Росії,

49% – для учителів, які погодилися працювати за російською програмою.

Більш поблажливі українці до пенсіонерів, які подали документи на отримання російських соціальних виплат та до співробітників критичної інфраструктури, які отримують зарплату від окупаційної адміністрації.

Найменше 20% респондентів підтримують покарання лікарів, які працюють за російськими стандартами. Не підтримують цю думку 66% опитаних.

Соціологи відзначили, що за жорстке покарання виступають мешканці західних регіонів, молоді та україномовні респонденти.

Не менш ніж 70% опитаних мають вищу освіту. Всі учасники цікавляться подіями в Україні та за кордоном і майже щоденно споживають новини через різні медіа. Не менш ніж 30% учасників використовують російську мову для спілкування вдома.

Дане дослідження громадської думки проходило у липні серед громадян України методом щоденникового опитування і телефонних інтерв’ю. Загалом брали участь 1100 осіб від 18 років.

Фото: pixabay.

08/18/2022

You cannot copy content of this page