fbpx

7 простих речей, які продовжують життя нашим МАМАМ

Недарма кажуть, що щастя – це коли в родині всі здорові і життєрадісні. Особливого сенсу і значимості фраза набуває, коли це стосується наших мам, пише HeadInsider. Хто не бажає найближчій і найріднішій людині – матері – бадьорості, свіжості розуму і довгих років?

Щасливе і активне довголіття

Разом з розвитком медицини і пов’язаним з цим підвищенням добробуту безлічі людей по всій земній кулі, важко не відзначити зростання тривалості життя жінок. У країні висхідного сонця, Японії, середня тривалість життя жінок становить 87 років!

Для британських жінок цей показник становить 83 роки. У перспективі – 85. У Сполучених Штатах – 81, з перспективою збільшення до 84.

Як би там не було, на одній медицині далеко не заїдеш. Велику роль відіграє і те, як жінки живуть, які емоції відчувають і чи щасливі вони. Дослідники з Каліфорнійського університету прийшли до висновку, що більше 40% людей похилого віку відчувають гостре почуття самотності. Чи можуть в такому стані вони бути щасливими? Все залежить від вас, дітей, онуків, друзів і близьких!

7 простих речей для щастя і довголіття наших мам

1. Частіше відвідуйте

Похід в гості повинен стати обов’язковою річчю хоча б в тижневому графіку будь-кого з нас! Така проста річ, як півгодинна візит на чай, зробить ваших батьків трішки щасливіше.

Читайте також: 45 ПОРАД ВІД 90-РІЧНОЇ ЖІНКИ, ЯКІ КОЖНОМУ ПОТРІБНО ПЕРЕЧИТУВАТИ БОДАЙ РАЗ В ТИЖДЕНЬ

2. Запросіть в кіно

Підійде і театр. Можна вибрати веселу і ненав’язливу постановку або захоплюючу комедію. Таке просте спільне дозвілля – те, що мама оцінить по сповна!

3. Навчіть користуватися мобільним технікою

Купуйте, якщо потрібно, сучасний телефон або ноутбук. Непогано зареєструвати маму в якійсь популярній соціальній мережі, або на кулінарному, садівничому форумі. Там вона зможе знайти собі товаришів по інтересам!

4. Навантажуйте онуками

Як би не здавалося, насправді таке навантаження буде зовсім не в тягар, а в радість. Спілкування і активність, які неминучі під час знаходження поруч з дітьми, відвернуть маму від повсякденних тривог і негативних емоцій.

5. Запишіть у читальний зал

Саме в читальний зал! Щоб мама не просто брала книги і продовжувала вже вдома на самоті їх читати, а спілкувалася з людьми. Можливо, навіть заводила нових друзів.

6. Попросіть приготувати вечерю

І обов’язково на неї прийдіть! Коли ви нагадуєте мамі про те, як смачно і як вміло вона готує, рівень її радості підвищується. А щастя від процесу готування і вашого апетиту під час їжі змусить ще довгий час світитися її обличчя посмішкою.

Читайте також: ДОСВІДЧЕНИЙ ХІРУРГ ДАВ НАЙКРАЩУ ПОРАДУ ДЛЯ ТИХ, ХТО НЕ МОЖЕ ПОЗБУТИСЯ БOЛЮ В СПИНІ: ПОТРІБНО ВСЬОГО 10 ХВИЛИН

7. Поїдьте разом на дачу або в село, виберіться на природу

Півдня на свіжому повітрі, та ще біля вогнища зі смаженими сосисками – просто відмінне рішення! Це дозволить розвіятися і вам, і матері, а також подарує масу позитивних емоцій.

Ніяких секретів немає: досить лише не залишати маму на самоті. Більше нудьги – більше переживань і думок про старість. А коли в житті мами стає менше місця для таких дум, вона починає розквітати! Любіть і цінуйте своїх батьків, як вони люблять і цінують вас!

You cannot copy content of this page