fbpx

7 приладів, які слід вимикати з розетки на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію: ви заощадите гроші

Багато хто з нас боїться значного збільшення рахунків за електроенергію в холодну пору року. Це правильно, оскільки до електроприладів, якими ми вже щодня користуємося вдома, буде додано використання опалення. Ви коли-небудь чули про «примарне споживання» всіх цих пристроїв? Всупереч поширеній думці, недостатньо вимкнути їх, щоб уникнути марних витрат енергії. Лише повністю вимкнувши їх, ви зможете значно заощадити.

На жаль, у більшості будинків левова частка приладів залишаються увімкненими всю ніч, навіть коли вони не використовуються. Хіба це не справжня трата енергії? Якщо ви хочете зменшити витрати, у вас обов’язково повинна бути звичка відключати їх щовечора перед сном. Ось список усіх пристроїв, які збільшують ваш річний рахунок!

Можна зменшити рахунок за електроенергію, якщо дотримуватися деяких правил. Ви помітите суттєві зміни, якщо будете дотримуватися простого розпорядку дня: перед сном вимкніть з розетки електричні та електронні пристрої.

Очевидно, що деякі прилади, як-от холодильник чи морозильну камеру, неможливо відключити від мережі. Але інші заслуговують на більше уваги, щоб трохи заощадити на наших рахунках за електроенергію. Деякі пристрої, наприклад телевізор, комп’ютер, аудіосистема чи ігрова консоль, продовжують споживати електроенергію, навіть якщо їх вимкнено. У середньому цифри є досить повчальними: ці «фантомні навантаження» можуть перевищувати 300 кВт на домогосподарство на рік. Тож це має сенс. Постійно залишаючи свої пристрої в режимі очікування, ви витрачаєте енергію без потреби. Не кажучи вже про екологічний вплив на довкілля. золото,

Ось прилади, які слід щодня вимикати, щоб заощадити гроші на рахунках за електроенергію :

1. Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч не використовується безперервно, згодні. Тому було б набагато розумніше від’єднати її від мережі після використання або принаймні на ніч, оскільки вона продовжує споживати електроенергію, навіть якщо ви нею не користуєтеся. Візьмемо, наприклад, цифровий годинник на мікрохвильовій печі. Навіщо тримати його в режимі очікування без потреби? Якщо вам не потрібно терміново дізнатися годину, було б набагато розумніше відключити цей пристрій від мережі на ніч.

2. Зарядні пристрої

Ними кишить дім і вони постійно підключені до розеток. Бачите, про що ми говоримо? Всі зарядні пристрої для телефонів, комп’ютерів, зубних щіток чи електробритв. То навіщо тримати їх підключеними весь час, навіть не використовуючи? Щоправда, вони споживають менше, ніж велика побутова техніка, але залишати їх годинами підключеними до розеток – марна трата енергії. Тож візьміть за звичку вимикати їх якомога частіше!

3. Комп’ютери

Ви деякий час працювали віддалено? Отже, ми уявимо, що ви використовуєте свій ноутбук протягом дня. Але коли настає вечір, ти його вимикаєш, чи не так? Ну, цього мало. Навіть у режимі глибокого сну він продовжує споживати електроенергію. Тому безпечніше відключати його від мережі на ніч. І якщо, навпаки, ви користуєтеся комп’ютером лише періодично, не варто залишати його постійно підключеним до мережі: якщо ви не використовуєте його протягом тривалого часу, час від часу від’єднуйте його від мережі, щоб запобігти будь-якій несправності пристрою.

4. Телебачення

Це, мабуть, ваш найлютіший ворог, коли мова йде про витрати енергії! Ви включаєте його тільки ввечері після роботи, щоб відпочити. Однак цей пристрій залишається підключеним 24 години на добу. І це навіть протягом кількох років! Ну, це велика помилка: екрани телевізорів, особливо новітніх плазмових, все одно споживають електроенергію, навіть коли він вимкнений. Прийміть рішення вимкнути телевізор перед сном!

5. Принтер

Завжди зручно мати під рукою принтер. Завдяки цьому можна роздрукувати документи в останню хвилину. Проблема в тому, що він постійно в сплячому режимі. Скажіть собі, що він також несе свою частку відповідальності щодо споживання. Не забудьте вимкнути його, коли не використовуєте його.

6. Кондиціонер

У найспекотніші літні місяці кондиціонер є дуже цінним союзником у повсякденному житті, навіть якщо він також дуже жадібний з точки зору електроенергії. Але коли приходить зима, пора вимикати його з розетки. Не робіть помилки, просто не вимикаючи це. Вимкнувши його, ви хоч трохи заощадите!

7. Дрібна побутова техніка

Як ми вже говорили вище, вимкнувши прилади в режимі очікування, ви можете заощадити щонайменше 10% на рік. І фантомні навантаження також стосуються всіх дрібних приладів, таких як кавомашини, блендери, тостери та інші подібні пристрої. Слід визнати, що окремо взяті вони не впливають на споживання. Але, якщо ви об’єднаєте їх разом, це зважить на терези: усі ці пристрої в режимі очікування ризикують збільшити ваш річний рахунок.

З самого ранку ви звикли натискати кнопку на кавоварці або використовувати блендер, щоб приготувати корисний сік на сніданок. І як тільки ви використаєте, ви вимикаєте ці машини та йдете працювати. Крім того, за словами фахівців, ці сучасні пристрої оснащені світлодіодними індикаторами для відображення часу або інших деталей. У колективній свідомості, поки вони залишаються нешкідливими. Але це не так! Знову ж таки, було б розумніше відключати їх від мережі після використання, особливо на ніч.

Як правило, ніхто не любить ускладнювати собі життя. Звичайно, завжди практичніше підключити ваші пристрої заздалегідь, щоб вони завжди були в робочому стані та заощаджували наш час. Як спростити процес відключення? З цією маленькою хитрістю: зробіть ставку на подовжувачі з вимикачем. Вам потрібно буде лише натиснути її, щоб знову від’єднати або активувати пристрої. Дуже просто!

І наостанок, телевізор в режимі очікування споживає приблизно 25 кВт/год на рік, а зарядка телефону – близько 20 кВт/год на рік. За рік домашні прилади можуть “з’їсти” в середньому близько 250 кВт/год на рік.

You cannot copy content of this page