fbpx

7 речей, про які НІКОЛИ не варто писати в соцмережах

Фейсбук дозволяє нам залишатися на зв’язку з друзями і сім’єю, де б ми не були. Ще це спосіб подолати час і кілометри, отримуючи освіту і заробляючи гроші. Однак, в той же час, якщо ви опублікуєте щось не те, це може зруйнувати вашу репутацію. Те, що ви постите, сильно впливає на вас і на тих, з ким вас асоціюють. Тому думайте перед тим, як щось постити, адже ви ділитеся особистою інформацією з мільйонами користувачів, і це може обернутися проти вас.

Отже, ось що ніколи не варто постити на Фейсбуці:

1. Одержимість любов’ю.

Фото з вашою коханою людиною – це мило, але якщо ви постите їх занадто багато і занадто часто, це говорить іншим, що ви не впевнені в собі. Зосередьтеся на вашому коханні в реальності.

2. Фото ваших дітей.

Ця інформація може бути неймовірно небезпечною, якщо потрапить в погані руки. Ваша сім’я – найважливіше у вашому житті, і постячи особисту інформацію про своїх дітей (де вони живуть або в яку школу ходять) вона стає надбанням громадськості.

Захистіть своїх дітей. Це не означає, що взагалі не можна постити їх фото, але обмежте їх кількість і перевірте своє оточення, щоб переконатися, що ніхто не зможе скористатися вашою особистою інформацією.

3. Паролі та номери рахунків.

Це особиста інформація, якою ніколи не можна ділитися в інтернеті заради власної ж безпеки. Якщо вам потрібно повідомити комусь ці дані, робіть це особисто або по телефону.

4. Розповідати про свої будні.

Заради своєї безпеки краще не постити, коли ви встаєте, коли йдете на роботу, тренування, або чим ще займаєтеся протягом дня. Недоброзичливці можуть скористатися цією інформацією проти вас, знайшовши момент, коли вас немає вдома.

5. Говорити про свою роботу.

Ви не повірите, але є випадки, коли людей звільняли після того, як вони негативно писали про свою роботу в мережі. Діліться своїми успіхами і переживаннями особисто з друзями і рідними. Якщо ви хочете зробити рекламу своєму роботодавцю, створіть сторінку своєї фірми і відокремте особисте життя від професійної.

Читайте також: Що можуть розповісти про нас фотографії, які ми викладаємо в мережі? Насправді, багато.

6. Вашу адресу або номер телефону.

Ваші друзі і рідні знайдуть, як з вами зв’язатися. Ділитися цією інформацією в мережі небезпечно. Якщо ви змінили номер, не постіть його онлайн для всіх. Також небезпечно ділитися своїм місцезнаходженням, інакше зловмисники можуть скористатися цим, наприклад, погpабувавши ваш будинок, коли ви кудись поїдете.

7. Висловлювати нeнависть.

Негативні коментарі або публікація чужих неналежних фотографій нікому не зроблять краще. Зіпсована репутація наздожене вас.

Джерело.

You cannot copy content of this page