fbpx

7-річного львів’янина відправили на лікування за кордон – «Я Ромчику кажу, одужуй, бо ми маємо вивчити програму і зіграти всім, хто тебе рятував»

7-річний Роман Олексів разом з мамою Галиною були у вінницькій клініці “Нейромед”, коли туди влучила російська ракета.

Батько хлопчика Ярослав Олексів розповів, що дружина поїхала у Вінницю до батьків і заразом вирішили обстежити малого в клініці. Вони чекали лише на розшифрування аналізів…

“Дружина записала сина до двох лікарів. Спочатку мали зробити процедуру в одному місці, а на 11:00 були записані, щоб зробити розшифрування в іншого лікаря. Вранці вона написала, ще скинула фотографію, що вони вже зробили процедури і якраз маршруткою їдуть в цю клініку. Бачу по її картці, що вона в 10:20 оплатила послуги, чекали, поки їх прийме лікар. Відбулися вибухи. Після цього зв’язку не було з нею”, — каже Ярослав Олексів.

29-річна Галину опізнали тільки за результатами експертизи, а хлопчика відкинуло вибуховою хвилею і його знайшли люди та відразу викликали швидку.

“Коли відбувся вибух, його відкинуло і це врятувало, Романа зразу знайшли люди. Навіть є відео, як його несуть, виносять звідти. Лікарка розказувала, коли сина привезли, він ще був при тямі, сказав, як його звати, сказав, хто він такий, що був з мамою, бачив як її присипало й дуже просив пити. Це був настільки великий шок і адреналін, що тоді він, напевно, не відчував болю”, — каже батько хлопчика.

Роман зараз перебуває в стані коми.

17 липня дитину привезли до Львова, де команда львівських медиків готувала Романа до транспортування за кордон.

“Завдяки спільній роботі хірургів та анестезіологів нам вдалося стабілізувати стан дитини і вчора (20 липня, — ред.) його транспортували за кордон — в Університетську клініку Дрездена”, — каже завідувач відділення анестезіології інтенсивної терапії лікарні св. Миколая Ярема Безніско.

Суспільне пише, що у Німеччині хлопчику проведуть пересадку шкіри та пластичні операції. Ярослав каже, що після одужання малого обов’язково зіграє концерт для лікарів, які врятували його життя.

“Ми з дружиною працювали в музичній академії у Львові. Вона — акордеоністка, я —баяніст і в нас Ромчик — баяніст, така сім’я музикантів. Коли ми їхали швидкою, його перевозили до Львова, ми пообіцяли лікарям, які 3 дні боролися за Ромчика, що ми обов’язково приїдемо ще до них, зустрінемося і обов’язково зіграємо їм концерт. Я Ромчику кажу, одужуй, бо ми маємо вивчити програму і зіграти всім, хто тебе рятував”.

Фото: Суспільне.

07/21/2022

You cannot copy content of this page