fbpx

7 серпня успіння святої Анни: про що варто подумати дівчатам, аби хлопці любили, аби доля не цуралася

Сьогодні успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.

Анна наpoдилася в сім’ї священика і вийшла заміж за Іоакима, з яким жила в Назареті. Незважаючи на численні спроби зaчати дитину, дітей у подружжя так і не з’явилося. Але одного разу Іоакиму з’явився ангел, який повідомив, що Аанна незабаром повинна наpодити дочку. Іоаким повернувся додому, і незабаром його дружина, дійсно, наpодила дівчинку. Ім’я Марія отримала лише на 15-ий день за юдейським звичаєм. Назвали її так, як наказав зробити ангел, сказавши, що ім’я дочки Анни і Іоакима приготував сам господь.

7 серпня спостерігали за природними явищами і намагалися за прикметами передбачити, якою буде погода взимку.

У народі 7 серпня називали днем Річної Ганни, але при цьому вона сама у слов’ян вважалася зимовказівницею, оскільки дні поступово ставали все більш холодними, і було помітно, що зовсім скоро настане осінь. Також саме 7 серпня спостерігали за природними явищами і намагалися за прикметами передбачити, якою буде погода взимку.

Поспівав перший урожай картоплі, а тому з нього готували різні страви. Так, окрім традиційної смаженої і вареної картоплі, готували картопляні оладки, ватрушки, фарширували половинки картоплі різними начинками.

День може “побалувати” таким ранком холодним, що одразу про сніг згадаєш, адже, якщо холодний ранок – зима теж буде рання та холодна. А як дощ періщитиме, то слід чекати лютої зими з хуртовинами. Узагалі яка погода до обіду, така й зима до грудня, а яка по обіді, то така після грудня, як помітили селяни.

На Ганни капуста завиває качани. Господині переконані, аби капуста вpодила велика та солодка, то ще молодий качанчик, який першим помітиш на городі, слід натерти та віддати поросяті чи свійській птиці. А як кури склюють усе до крихти, то цей рік буде багатий на городину в цілому.

Читайте також: Місяць серпень присвячений Богу Отцю. Молитва на кожен день місяця

На Анни також головна й дуже серйозна справа – подумати про власну вроду. Дівчата вірять, що Анна дарує красу та привабливість тим, хто її вшановує. Тому слід на її честь сплести вінок із різних трав і квітів та пустити річкою, пошепки благаючи Анну зробити вас хоч трішечки гарнішою, “аби хлопці любили, аби доля не цуралася”.

Іменинники сьогодні: Анна, Олександр.

Народні прикмети на 7 серпня

Вранці холодно – зима теж буде студеною

Який день 7 серпня до обіду, такою і буде зима до грудня місяця

Світло і тепло 7 серпня – прикмета до того, що зима буде без великої кількості снігопадів, і навпаки

Лелеки у зграї збираються – зима буде холодною і ранньою

Прохолодний ранок – зима настане рано

Мурахи 7 серпня різко збільшують свої мурашники – швидше за все, зима буде достатньо холодною.

Що можна робити в День святої Анни? Якщо ти мрієш стати мамою і хочеш завести дитину, то 7 серпня, в день святої Анни, тобі треба приділити час молитвам, а краще — відвідати церкву. В цей день, в щирих молитвах, багато жінок просять про наpодження дитяти. Але читати молитви можуть не тільки ті, хто мріє про материнство, жiнки, якi вже мають дітей, — теж моляться святiй Анні. I в своїх молитвах до Бога висловлюють йому подяку за те, що він дав можливість вiдчути щастя материнства.

Що не можна робити в День святої Анни? 7 серпня не можна занадто сильно веселитися і влаштовувати гучні гуляння. Цей день варто провести спокійно, в оточеннi тих людей, з якими ти відчуваєш себе добре, а ще — отримуєш заряд енергії і наповнюєшся духовно. 7 серпня, як і в інші дні, грішити не можна. Краще ще раз згадати ті заповіді, які особливо важко дотримуватися і прочитати молитву святiй Анні пророчиці.

За матеріалами – ZakDepo.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page