fbpx

8-річний львівянин зібрав для ЗСУ 500 тисяч гривень

Маленький хлопчик співає під акомпонемент батька на зупинці містечка на Львівщині. Перехожі не можуть стримати сліз, а школярі лізуть в рюкзак аби віддати гроші, які батьки дали на шкільний обід.

Хлопчика звати Юрко Напора і він разом з батьком їздить містечками Львівщини аби допомогти Збройним Силам України. Ідея до хлопчика прийшла тоді, коли побачив, як такий самий маленький чернігівець назбирав для ЗСУ 60 тисяч гривень.

– Юра каже – ми теж вміємо співати! Давай щось придумаємо, – розповідає батько Назарій.

Сам хлопчик є учасникам хору «Дударик» і майже кожного дня ходить в церкву аби послухати церковний спів, каже батько.

Юрко співає переважно ліричні пісні, бо дитині дуже важко співати пісню, де є сумний сюжет.

– Якісь пісні про війну, де мама дітей своїх захищає, у нього починають текти сльози і він каже, що не може її вивчити, – говорить батько.

Юрко про свій спів відгукується критично, каже, що коли старається, то люди кидають більші суми.

– Коли я стараюся, то бачу, що багато грошей кидають, кидають по 100, 200, 500, – говорить хлопчик.

Менше, ніж за місяць він передав ЗСУ 500 тисяч гривень! На ці гроші волонтери вже купили військовим пікап і назвали його «Юрчик», також придбали два дрони.

Капелан і волонтер Михайло Греділь каже, що дитина стала основним спонсором для їхньої організації «Апостольська чота». Бійці теж записали для Юрчика подяку.

«Хотіли б подякувати Юркові, який наспівав для нас таку купу грошей – ви нас пришвидшуєте до перемоги», – сказали військові.

Фото: колаж.

09/12/2022

You cannot copy content of this page